ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκουλήκια στον σπόνδυλο παρολίγον να την αφήσουν παράλυτη (Vid)

Σοκαριστικά τα ευρήματα των γιατρών

Τα ανησυχητικά συμπτώματα, από αδυναμία και έντονα τινάγματα έως μίνι παραλύσεις στα πόδια της που της προκαλούσαν διαρκείς πτώσεις, την οδήγησαν στο νοσοκομείο. Όταν η 35χρονη εισήχθη στην εντατική, ούτε εκείνη ούτε οι γιατροί της ήταν προετοιμασμένοι για την ανατριχιαστική διάγνωση.

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ένα παρασιτικό σκουλήκι κρυμμένο στον ένατο σπόνδυλο της σπονδυλικής της στήλης.

Όταν πρωτοείδαν στην μαγνητική, «για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν φανταστήκαμε πως μπορεί να είναι εχινοκοκκίαση», παραδέχεται ο Λιονέλ Πιρότ του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ντιζόν. Ο ίδιος υπέβαλλε την απεικόνιση της μαγνητικής στην ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine, προκειμένου να ενημερώσει τους γιατρούς για την πιθανότητα ύπαρξης κι άλλων ανάλογων περιστατικών με ταινία του εχινόκοκκου – που, σημειωτέον, είναι εξαιρετικά σπάνια τόσο στη Γαλλία όσο και στο σημείο του σώματος της γυναίκας που εντοπίστηκε.

Ο άνθρωπος μπορεί να μολυνθεί από δύο κύριους τύπους της νόσου, την κυστική εχινοκοκκίαση και την κυψελιδική εχινοκοκκίαση. Η συγκεκριμένη παρασιτική νόσος μεταφέρεται στους ανθρώπους από τα ζώα μέσω τροφής ή νερού που περιέχει τα αυγά του παρασίτου ή μετά από στενή επαφή με μολυσμένο ζώο.

Από τη στιγμή που ο άνθρωπος καταπιεί τα αυγά, εκείνα παρεισφρέουν μέσω του κυκλοφορικού συστήματος σε διάφορα ζωτικά όργανα, αρχής γενομένης με το ήπαρ. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, κατά 65% οι βλάβες εντοπίζονται στο ήπαρ, 20% στους πνεύμονες και το υπόλοιπο 15% σε διάφορα όργανα, όπως τον εγκέφαλο, τα οστά και σπανιότερα τους σπονδύλους.

Οι γιατροί, ωστόσο, ανέφεραν πως η 35χρονη δεν ταξιδέψει στο εξωτερικό ή σε περιοχή που καταγράφεται η νόσος (όπως η Κορσική), δεν είχε σκύλο ή γάτα ούτε κάποια επαφή με βοοειδή.

«Δεν έχουμε ιδέα πώς μολύνθηκε», λέει ο Πιρότ, υποστηρίζοντας πως ίσως έφαγε φαγητό ή λαχανικά μολυσμένα από σκύλο. Η γυναίκα υποβλήθηκε σε εγχείρηση για την αφαίρεση της ταινίας και, εννέα μήνες μετά, δείχνει καλύτερα στην υγεία της, χωρίς σημάδια υποτροπής.

Πηγή: cnn.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X