ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σεισμός στην Σικελία: Κατέρρευσαν κτίρια (Pics)

Ασθενής σεισμική δόνηση και στην Ζάκυνθο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών σημειώθηκε την Τετάρτη στη Σικελία, κοντά στο πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανέφερε το BBC επικαλούμενο ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.19 τα ξημερώματα της Τετάρτης τοπική ώρα, κοντά στον δήμο της Βιανγκράντε. Σύμφωνα με το BBC, υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε κάποια κτίρια, εξαιτίας της τελευταίας από μια σειρά σεισμικών δονήσεων που καταγράφονται μετά την ηφαιστειακή έκρηξη στην Αίτνα τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ "ασθενή" σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στο Ιόνιο πέλαγος, το πρωί της Τετάρτης, γνωστοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ινστιτούτου, ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε στις 09:37, είχε επίκεντρο περιοχή στον θαλάσσιο χώρο 47 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου και 272 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X