ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε ιδιωτικό πεδίο βολής προετοίμαζε το μακελειό ο Τάραντ (Pics, Vid)

Έκανε προπόνηση με κυνηγετικά τυφέκια και με ένα AR-15

Ενα ιδιωτικό πεδίο βολής στο νότο της Νέας Ζηλανδίας, με την ονομασία Bruce Rifle Club, ήταν ο χώρος όπου ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ, «εκπαιδευόταν» και προετοίμαζε το μακελειό στο Κράισττσερτς.

Σύμφωνα με τη New Zealand Herald, ο μακελάρης έγινε μέλος του συλλόγου -που λειτουργούσε το Bruce Rifle Club- στις αρχές του 2018 και συχνά έριχνε με κυνηγετικά τουφέκια και ένα AR-15.

Το AR-15 είναι και το όπλο που χρησιμοποίησε ο Τάραντ στο μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, κατά το οποίο αφαίρεσε 50 ζωές αθώων ανθρώπων.

Πρόκειται για ένα ημιαυτόματο τουφέκι, το οποίο έχει τη φήμη του φτηνού, φονικού και εύκολου να αγοραστεί.

Ο Τάραντ (και άλλοι) μιλούσαν για μαζικές δολοφονίες

Σύμφωνα με τον Πιτ Μπρέινταλ, έναν πρώην στρατιωτικό που επισκεπτόταν το Bruce Rifle Club, υπήρχαν μέλη του συλλόγου που κουβέντιαζαν για μαζικές δολοφονίες και σκηνές... αποκάλυψης.

Ο ίδιος είχε υποβάλλει εγγράφως τη διαμαρτυρία του στο αστυνομικό τμήμα του Ντούνεντιν, όμως τον διαβεβαίωσαν ότι γνώριζαν τί συνέβαινε και πως δεν πρέπει να ανησυχεί.

Το news.com.au σημειώνει ότι ανάμεσα σε καταθέσεις που έχουν λάβει αστυνομικοί υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με της οποίες ο Τάραντ έκανε παρέα με «περίεργους τύπους» στο πεδίο βολής, με τους οποίες μοιραζόταν το πάθος του για τα όπλα.

«Οι συζητήσεις που έκανα και οι άνθρωποι που γνώρισα εκεί (σ.σ. στο Bruce Rifle Club) με τρομοκράτησαν όσο δεν περιγράφεται» είπε ο Μπρέινταλ στο stuff.co.nz, τονίζοντας ότι αρκετοί είχαν στα αυτοκίνητά τους τη σημαία των Νοτίων (Confederate flag) -σύμβολο που μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούν Αμερικανοί νεοναζί και υπέρμαχοι της «λευκής ανωτερότητας».

Οπως είπε χαρακτηριστικά, ένας από τους στόχους που χρησιμοποιούσαν στο πεδίο βολής ήταν ένα ομοίωμα «Ασιάτη κομάντο».

Βάζει «λουκέτο» το ιδιωτικό πεδίο βολής

Ο Σκοτ Ουίλιαμς, αντιπρόεδρος του συλλόγου που «τρέχει» το Bruce Rifle Club, δήλωσε ότι ήδη σταμάτησαν τη λειτουργία του, καθώς δεν οι ρατσιστικές συμπεριφορές δεν είναι ευπρόσδεκτες.

«Δεν ξέρουμε αν θα ανοίξει ξανά. Εχουμε σοκαριστεί που είχαμε αυτό το άτομο (σ.σ. τον Τάραντ) που έκανε τόσο απαίσια πράγματα στο σύλλογό μας. Πενθούμε» τόνισε ο Ουίλιαμς, ο οποίος, ωστόσο, αντέκρουσε όσα ανέφερε ο Μπρέινταλ περί ακραίων μελών στον σύλλογο.

Να σημειωθεί ότι αστυνομικοί από το Σάββατο «χτενίζουν» το πεδίο βολής αναζητώντας απαντήσεις για τυχόν διασυνδέσεις του Τάραντ με πιο οργανωμένες ομάδες.

Σύμφωνα με τη New Zealand Herald, πέρα από μεμονωμένες μαρτυρίες για αναφορές σε βίαια συμβάντα, μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να φανερώνουν ότι ο Τάραντ είχε δώσει σαφείς ενδείξεις για τις προθέσεις του.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, υπενθυμίζεται, η οικογένεια του Μπρέντον Τάραντ τοποθετήθηκε στο ζήτημα υποστηρίζοντας ότι «του αξίζει η θανατική ποινή».

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X