ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε δημοπρασία η θρυλική Aston Martin DB5 του Σον Κόνερι (vid)

Πρόκειται για ένα σπάνιο μοντέλο, καθώς η εταιρεία παρασκεύασε μόλις 1.100 κομμάτια

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Έλενας Αποστόλου

Η ιστορία εκκίνησε το 1963, όταν εκπρόσωποι της ΕΟΝ Production, της εταιρείας που είχε τα δικαιώματα της κινηματογραφικής μεταφοράς της νουβέλας του Ίαν Φλέμιγκ, Τζέιμις Μποντ, επισκέφθηκαν τα κεντρικά της Aston Martin, στο Νιούπορτ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ζήτησαν τρία πανομοιότυπα αυτοκίνητα για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Πράκτορα 007. Ήταν για τον «Χρυσοδάκτυλο» (Goldfinger) του 1964, με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι, ο οποίος χρειαζόταν ένα κομψό, στυλάτο, αλλά ταυτοχρόνως επιθετικό όχημα, που θα τον οδηγούσε μακριά από τις περιπέτειες.

Στην αρχή, η διοίκηση της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αρνήθηκε, αλλά μετά από μακρές διαβουλεύσεις δέχτηκαν και έτσι ένα ασημί Aston Martin DB5 εμφανίζεται στο σετ. Λίγο η πνευματώδης ερμηνεία του Σον

Κόνερι ως ο σέξι και χαρισματικός μυστικός πράκτορας και λίγο η φινέτσα αλλά και τα κρυφά μυστικά όπλα της Aston Martin που οδηγούσε, κατέστησαν το όχημα ως ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα στην ιστορία του κινηματογράφου.
Αν και ο Μποντ, στα μυθιστορήματα του Ίαν Φλέμινγκ, οδηγούσε μια Aston Martin, Mark III DB, προκρίθηκε το μοντέλο DB5 ως πιο εντυπωσιακό για τα γυρίσματα.

Η δημοπρασία

Καλά νέα έχουμε για τους λάτρεις των vintage αυτοκινήτων και τους φανατικούς του απόλυτου πράκτορα Τζέιμς Μποντ. Οι κληρονόμοι του ηθοποιού Σον Κόνερι, που πέθανε το 2020, αποφάσισαν να διαθέσουν το αυτοκίνητο προς πώληση, με στόχο το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων να διατεθεί στο ίδρυμά του, το Sean Connery Philanthropy Fund.
Πρόκειται για την πώληση της εικονικής Aston Martin DB5 του Τζέιμς Μποντ, που βρισκόταν μέχρι τώρα στα χέρια του ίδιου του Σον Κόνερι.

Πρόκειται για ένα σπάνιο μοντέλο, καθώς η εταιρεία παρασκεύασε μόλις 1.100 κομμάτια, όμως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο φέρει ουσιαστικά και την προσωπική… υπογραφή του Κόνερι-Μποντ, καθιστώντας το εν λόγω αυτοκίνητο ως ένα εξαιρετικά σπάνιο και περιζήτητο όχημα.

Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 18 Αυγούστου και σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Broad Arrow Auctions, η τιμή πώλησης αναμένεται να φτάσει τα 1.8 εκατομμύρια δολάρια.

Μάλιστα, ο επόμενος ιδιοκτήτης της μοναδικής D85, εκτός του ότι θα αποκτήσει το αυτοκίνητο που ταυτίστηκε με τον αγαπημένο Σον Κόνερι, ίσως τον καλύτερο υπερπράκτορα όλων των εποχών, θα έχει την ευκαιρία να κάνει μια βόλτα με τον Τζάκι Στιούαρτ στο τιμόνι. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 ήταν στενός φίλος του Κόνερι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X