ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι Σατανιστές της Παλλήνης - Τα όργια, οι βιασμοί και οι φρικτές δολοφονίες (pics,vid)

Η εγκληματική ομάδα που συγκλόνισε την Ελλάδα

«Πέρα από την αλήθεια που βλέπεις, πέρα από την αλήθεια που ακούς, που διαβάζεις που αισθάνεσαι. Από την αλήθεια του θύτη και του θύματος υπάρχει και μια άλλη αλήθεια… όταν ο άνθρωπος ξεπερνάει τα όρια του και ο χρόνος χάνει την σημασία του , όταν η στιγμή γίνετε μια ζωή… μια λεπτή κόκκινη γραμμή».

Ήταν Δεκέμβριος του 1993 όταν η υπόθεση των «Σατανιστών της Παλλήνης» ήρθε στο φως της δημοσιότητας με τραγικό απολογισμό δύο φρικτά δολοφονημένες γυναίκες: Τη 14χρονη Δώρα Συροπούλου και την 28 ετών Γαρυφαλλιά Γιούργα.

Όταν η αστυνομία ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι των φρικτών αυτών εγκλημάτων, κανείς δεν περίμενε πως η Ελλάδα θα βρισκόταν αντιμέτωπη με την πιο σκανδαλώδη υπόθεση στα χρονικά της χώρας, ο φάκελος της οποίας έφερε την ονομασία «Σατανιστές της Παλλήνης».

Τρεις φίλοι από την Παλλήνη, ο 21 ετών Ασημάκης Κατσούλας, ο 19 ετών Μάνος Δημητροκάλης και η 17χρονη Δήμητρα Μαργέτη συλλαμβάνονται από την αστυνομία ως δράστες της δολοφονίας δύο εξαφανισμένων γυναικών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν τρομερά κακοποιημένα σε προχωρημένη σήψη.

Η «ομάδα» επί τρία χρόνια προσηλύτιζε νεαρά κορίτσια στο σατανισμό και «εκτελώντας εντολές ανώτερων δυνάμεων» έκανε ανθρωποθυσίες, ικανοποιώντας παράλληλα τα αρρωστημένα σεξουαλικά ένστικτα του αρχηγού της, Μάκη Κατσούλα

Η πρώτη δολοφονία: Δώρα Συροπούλου

Ένα 14χρονο κορίτσι εντοπίζεται νεκρό στη θέση Σέσι στο Κορωπί. Οδηγήθηκε εκεί με την πρόφαση πως η παρέα θα τη μυούσε στη λευκή μαγεία, κατέληξε ωστόσο χτυπημένη και βιασμένη από τον Κατσούλα, με τη Μαργέτη να παρακολουθεί σιωπηλά την όλη διαδικασία.

Το κορίτσι «προσφέρθηκε» στις 27 Αυγούστου του 1992 ως δώρο στο Σατανά, με τους δύο νεαρούς, αφού χτύπησαν και βασάνισαν μέχρι θανάτου το θύμα τους, να καίνε το άψυχο κορμί του για να διατηρήσουν κρυφή την ταυτότητά του.

Το δεύτερο θύμα, Γαρυφαλλιά Γιούργα – «Τα σκουλήκια έτρεχαν από το κεφάλι της»

Το νήμα της ζωής της 28χρονης μητέρας δύο παιδιών, Γαρυφαλλιάς Γιούργα, η οποία εργαζόταν ως καμαριέρα στο «Μεγάλη Βρετανία», κόπηκε ένα περίπου χρόνο αργότερα, στις 14 Απριλίου του 1993, Μεγάλη Τετάρτη. Οι τρεις τους, τη συνάντησαν τυχαία όταν εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά και υποδυόμενοι τους αστυνομικούς, την άρπαξαν και την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία στο Κορωπί όπου τη βασάνισαν, τη βίασαν και της συνέθλιψαν το κεφάλι με μία τεράστια πέτρα.

Οι άνδρες της αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο που βρέθηκε η 28χρονη, έκαναν λόγο για ένα αποτρόπαιο θέαμα, καθώς η γυναίκα δεν αναγνωριζόταν λόγω τόσο των χτυπημάτων στο κεφάλι της, όσο και της διαδικασίας της σήψης που είχε ήδη ξεκινήσει. Συγκλονιστικότερη όλων, όμως, είναι η μαρτυρία του αδερφού της, που ήταν αυτός που κλίθηκε να αναγνωρίσει τη σορό της.

Ο ίδιος δήλωσε στο δικαστήριο:

«Αρχικά μας ενημέρωσαν πως υπήρχαν κάποια θύματα τροχαίου δυστυχήματος. «Κάνε υπομονή, είσαι άντρας», μου είπαν πριν με πάνε να την αναγνωρίσω. Είχαν ένα άσπρο φορτηγό, κλειστό και είχε αρχίσει να σουρουπώνει. Με πάνε πρώτα στο πίσω κάθισμα. Είδα τα μαλλάκια της μόνο ξαπλωμένα κάτω. Λέω «σας παρακαλώ, ανοίξτε μου την πόρτα». Μου ανοίγουν την πόρτα την πλαϊνή και είδα τα πόδια της. Τη χάιδεψα αν και ήταν τέτοια η μυρωδιά της που δε μπορούσε να καθίσει άνθρωπος μαζί της. Με ρώτησαν οι αστυνομικοί αν ήμουν σίγουρος και τους είπα πως δεν ήξερα ακόμα. «Δώστε μου το φακό να δω», είπα. Μου δίνουν το φακό και πάω να δω το πρόσωπο. Τι να δω… Τα σκουλήκια έτρεχαν από το κεφάλι της. Αν μπορείτε να γνωρίσετε εσείς έναν κιμά και να μου πείτε από τι είναι κομμένος, θα σας πω κι εγώ αν ήταν η αδερφή μου».

Τελικά, η Γαρυφαλλιά αναγνωρίστηκε από μία ιδιαιτερότητα στα δάχτυλα του ενός ποδιού της, από πληροφορίες που έδωσε ο αδερφός της στους άνδρες που τον οδήγησαν στο πτώμα της.

«Εγκέφαλος» ο Κατσούλας, «φοβισμένος» ο Δημητροκάλης, «πιόνι» η Μαργέτη

Οι αποκαλύψεις στη δίκη των Σατανιστών της Παλλήνης, η οποία ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου του 199, δεν είχαν τέλος, με την Ελλάδα να παρακολουθεί συγκλονισμένη τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον Δημητροκάλη και τη Μαργέτη, «εγκέφαλος» της συμμορίας ήταν ο Κατσούλας, ο οποίος παρουσιάστηκε ως ένα τρομερά αυταρχικό, με μεγάλη πειθώ άτομο, το οποίο δε δίστασε να απειλήσει και να εκβιάσει τους δυο τους προκειμένου να μην αποκαλύψουν σε κανέναν τη δράση τους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι δύο άνδρες της ομάδας ήταν παιδικοί φίλοι, ενώ η Μαργέτη εισήλθε ως σχέση του Δημητροκάλη. Μετά από 2 χρόνια σχέσης, χώρισε μαζί του και έγινε η κοπέλα του Κατσούλα, ο οποίος φάνηκε να τη «μοιράζεται» με τον φίλο του σε τελετές αφιερωμένες στο Σατανά. Τα σεξουαλικά όργια μεταξύ τους δεν έλειψαν, ωστόσο δεν ήταν εκείνα που σόκαραν δικαστές και κοινή γνώμη.

Ο Δημητροκάλης –ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν για όσους τον γνώριζαν ένα ήσυχο, χωμένο στα βιβλία παιδί μιας χαμηλών τόνων χριστιανικής οικογένειας που ουδέποτε είχε δώσει δικαιώματα-, αποκάλυψε πως είχαν σχεδιαστεί κι άλλες δύο δολοφονίες γυναικών, οι οποίες ματαιώθηκαν, ενώ όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν κι άλλα θύματα του Κατσούλα τα οποία δεν έχουν βρεθεί, απάντησε πως δεν γνωρίζει το παραμικρό. Ο ίδιος δεν έπαψε στιγμή να υποστηρίζει πως πιέστηκε να προβεί στις αποτρόπαιες πράξεις του, αφού ο «φίλος» του απειλούσε να βλάψει τους γονείς του.

Η Μαργέτη από τη μεριά της, παρουσιάστηκε ως το 17χρονο κορίτσι που επηρεάστηκε πολύ από την πειθώ του Κατσούλα και την αγάπη της για τον Δημητροκάλη, με την ίδια να αρνείται πως σκότωσε κάποια από τις δύο κοπέλες. Τόσο εκείνη όσο και ο Δημητροκάλης, έριξαν το βάρος των δολοφονιών στον Κατσούλα, ο οποίος ήταν και αυτός που θα καλούνταν να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη ποινή από τους τρεις τους.

Η καταδίκη και η φυλάκιση

Το δικαστήριο ήταν καταπέλτης. Ο Ασημάκη Κατσούλας καταδικάστηκε την 1η Ιουλίου σε δύο φορές ισόβια και πρόσκαιρη κάθειρξης 12 ετών και 10 μηνών, ενώ ο Μάνος Δημητροκάλης σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη και πρόσκαιρη κάθειρξη 9 ετών και 10 μηνών για την κατά συναυτουργία τέλεση δύο ανθρωποκτονιών, για αντιποίηση δημόσιας εξουσίας, παράνομη κατακράτηση, αρπαγή ανηλίκου, καθύβριση του θρησκεύματος και σύσταση προς διάπραξη κακουργημάτων (όπως ακριβώς ο Κατσούλας) και συμμετοχή σε βιασμό.

Μικρότερη ήταν η ποινή της Δήμητρας Μαργέτη, η οποία καταδικάστηκε για αρπαγή ανηλίκου και απλή συνέργεια σε καθεμία από τις δύο ανθρωποκτονίες, σε συνολική ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 17 ετών και 4 μηνών, έχοντας της αναγνωριστεί η ελαφρυντική περίσταση της μετεφηβικής ηλικίας, όπως επίσης για απλή συνέργεια σε κάθε μία από τις ανθρωποκτονίες και αρπαγή ανηλίκου.

«Ο ένοχος ενός εγκλήματος πληροί τρεις προϋποθέσεις: είχε κίνητρο, είχε τα μέσα και είχε και την ευκαιρία.
Θεωρία εγκληματολογίας»

Μπορείτε να δείτε εδώ ένα αυτοτελές επεισόδιο από την τηλεοπτική σειρά «10η Εντολή» βασισμένο στους «Σατανιστές της Παλήνης»

 

Με πληροφορίες από menshouse

 

 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση