ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αντιδρούν οι γονείς της κυπριακής καταγωγής Saffie για την αποζημίωση (Vid)

Μικρό το ποσό για το δράμα και τα προβλήματά τους

«Προσβολή» θεωρούν οι γονείς του νεαρότερου θύματος της επίθεσης αυτοκτονίας στην Mancheter Arena, το 2017, της κυπριακής καταγωγής Saffie Roussos, την αποζημίωση των έντεκα χιλιάδων λιρών που τους προσφέρει η βρετανική κυβέρνηση.

Η Saffie Roussos ήταν το νεαρότερο θύμα από τα εικοσιδύο των βομβιστών στο στάδιο, όπου πραγματοποιούνταν η συναυλία της Ariana Grande, το 2017. Το κορίτσι ήταν μόλις οκτώ ετών τότε.

Σύμφωνα με το BBC, οι γονείς της, Lisa και Andrew Roussos, διεξάγουν έναν έρανο, για να συλλέξουν χρήματα, ώστε να βοηθήσουν οικονομικά οικογένειες που έχουν πληγεί από τρομοκρατικά κτυπήματα, αλλά την ίδια ώρα, θεωρούν ότι το ποσό των 5,500 λιρών που προσφέρεται στον καθένα από την βρετανική κυβέρνηση, είναι η υπέρτατη προσβολή.

Η Lisa Roussos, η μητέρα της αδικοχαμένης Saffie, εξέφρασε την απογοήτευσή της για την προσφορά των συνολικώ έντεκα χιλιάδων λιρών, ωστόσο, πιστεύει ότι η έναρξη του εράνου σημαίνει ότι, από το μεγάλο κακό που βίωσαν και βιώνουν οικογένειες, μετα την δολοφονική επίθεση, μπορεί να προκύψει κάτι θετικό.

Το πέρασμα του χρόνου, τονίζουν οι γονείς της Saffie, δεν έχει απαλύνει τον πόνο τους, ούτε το πένθος τους, με την Lisa να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι νιώθουν ως να είναι παγιδευμένοι στο 2017.

Ο έρανος, τόνισε, τέλος, έχει ως στόχο να βοηθήσει τους οικείους των θυμάτων, καθώς το κράτος δεν έχει συμβάλει. Σε σχέση με το θέμα, ωστόσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βρετανίας δήλωσε ότι έχει δοθεί πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες σε αποζημιώσεις και πάνω από £211,300 σε προσωρινές πληρωμές.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X