ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρκαγιά Χαλκιδικής: Εκκενώθηκε οικισμός στην Σάρτη (Pics, Vid)

Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι, βλέποντας την φωτιά να κινείται παράλληλα με τον οικισμό

Στην ακτή Αχλάδα, στο λιμάνι του οικισμού της Σάρτης, έχει φτάσει ένα μέτωπο της πυρκαγιάς, που κατακαίει από το πρωί πευκώδεις εκτάσεις στη χερσόνησο Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Παράλληλα, άλλο μέτωπο έχει φτάσει πάνω από το υδραγωγείο, στις παρυφές της Σάρτης ενώ ανήσυχοι πολλοί κάτοικοι, βλέποντας τις φλόγες και τον πυκνό καπνό, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Επιπροσθέτως έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τη Σάρτη με τη Βουρβουρού, στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν δρόμοι για να φτάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο που είναι δύσβατο.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, είπε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και το μέτωπο της φωτιάς κινείται παράλληλα προς τον οικισμό της Σάρτης.

Πρόσθεσε πως ο κρατικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος για την εκκένωση του οικισμού αν χρειαστεί με σκάφη του λιμενικού.

Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρο, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην περιοχή, ενώ έχουν κληθεί όλοι οι κάτοικοι να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X