ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρηνικά Κιμ πίσω από την πλάτη Τραμπ;

Μυστικές τοποθεσίες αναφέρουν πληροφορίες των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ πιστεύουν πως η Βόρεια Κορέα έχει αυξήσει την παραγωγή πρώτης ύλης για τα πυρηνικά της όπλα σε διάφορες μυστικές τοποθεσίες, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Η εκτίμηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι «δεν υπάρχει πλέον πυρηνική απειλή από τη Βόρεια Κορέα».

Επικαλούμενο πέντε Αμερικανούς αξιωματούχους, τους οποίους δεν κατονομάζει, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC αναφέρει πως πιστεύεται ότι η Βόρεια Κορέα τους τελευταίους μήνες έχει αυξήσει την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου για την παραγωγή πυρηνικών όπλων, παρότι διεξήγαγε εντατικές διπλωματικές επαφές με τις ΗΠΑ.

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο τηλεοπτικό δίκτυο πως η Βόρεια Κορέα έχει πάνω από μία ακόμη μυστική εγκατάσταση για την παραγωγή πρώτης ύλης για πυρηνικά όπλα, πέραν της γνωστής εγκατάστασης για την παραγωγή πυρηνικού καυσίμου, τη Γιονγκμπιόν.

«Υπάρχουν απολύτως αναμφίβολα στοιχεία ότι (οι βορειοκορεάτες) προσπαθούν να παραπλανήσουν τις ΗΠΑ», ανέφερε ο ένας αξιωματούχος, σύμφωνα με το NBC.

Η CIA απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα και ότι δεν σχολιάζει ζητήματα που άπτονται των πληροφοριών που συλλέγουν οι μυστικές υπηρεσίες. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε όταν του ζητήθηκε σχόλιο.

Το δημοσίευμα του NBC εγείρει ερωτήματα για το κατά πόσον η Πιονγκγιάνγκ εννοεί πράγματι να εγκαταλείψει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, παρά τον ενθουσιώδη τρόπο με τον οποίο παρουσίασε τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής ο Τραμπ.

Πηγή: ert.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X