ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσοχή! 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύσεις στο Facebook

Ο καλύτερος... πληροφοριοδότης

Social Media. Ο πιο εύκολος τρόπος να… φλεξάρεις (σ.σ Φλεξάρισμα: Είναι η επίδειξη διαφόρων υλικών αγαθών (κινητά κοσμήματα ρούχα κλπ.) Επίδειξη σωματικών προσόντων. Εν κατακλείδι όταν κάνεις ‘διαφημιση’ του εαυτού σου) τις διακοπές σου, ή οτιδήποτε άλλο για το οποίο είσαι περήφανος.

«#Μύκονοοοοοος», «#Summer_in_Greece», «#Come_to_Greece_για_να_την_βρεις» είναι μόνο κάποια από τις χιλιάδες (ίσως και εκατομμύρια) αναρτήσεις που θα δούμε το καλοκαίρι στο Facebook.

Όμως από τη στιγμή που προχωράτε στη δημοσίευση των φωτογραφιών σας από τη βραδινή σας έξοδο, ξέρετε που μπορεί αυτή να καταλήξει;

Ακόμα και αν νομίζετε ότι έχετε καθορίσει τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook, ποτέ δεν ξέρετε πού θα καταλήξουν οι αναρτήσεις και οι φωτογραφίες σας.

Facebook: Ο καλύτερος πληροφοριοδότης

Όλοι στρέφονται στο Facebook για να μάθουν περισσότερα για εσάς: υποψήφιοι εργοδότες, υπεύθυνοι εισαγωγής σε πανεπιστήμια, επιχειρηματικοί συνεργάτες- έχει γίνει λόγος ακόμη και για ασφαλιστές που ελέγχουν το Facebook πριν εκδώσουν συμβόλαια ζωής για να δουν αν οι αιτούντες επιδίδονται σε επικίνδυνη συμπεριφορά ή συμμετέχουν σε επικίνδυνα αθλήματα!

Ακόμα και αν νομίζετε ότι έχετε καθορίσει τις ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook, ποτέ δεν ξέρετε πού θα καταλήξουν οι αναρτήσεις και οι φωτογραφίες σας. Δεν έχετε κανέναν έλεγχο για το τι κάνουν οι φίλοι σας με αυτές, και αρκούν μερικά «Likes» για να δουν μια ανάρτηση εκατοντάδες άνθρωποι που δεν έχετε ακούσει ποτέ.

Υπάρχει μόνο ένας σίγουρος τρόπος για να αποφύγετε τους μπελάδες, και αυτός είναι να μην δημοσιεύσετε εξαρχής τίποτα ακατάλληλο ή αμφιλεγόμενο.

Αλλά για τι είδους αναρτήσεις μιλάμε; Ποια είναι τα πράγματα που θα μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε στο διαδίκτυο και τα οποία μπορεί να μας γυρίσουν μπούμερανγκ;

Λοιπόν, ο κατάλογος είναι σχεδόν ατελείωτος, αλλά εμείς συλλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά από αυτά.

Αν κάνετε τακτικά αναρτήσεις στο Facebook, τότε αυτά τα 10 πράγματα είναι καλύτερα να τα αποφύγετε…

Δείτε τη λίστα

1. Πόσο μισείτε τη δουλειά σας
Αν υπάρχει κάτι που… είναι δεδομένο ότι θα σας βάλει γρήγορα στο ταμείο ανεργίας, αυτό είναι να μπαίνετε στο Facebook για να παραπονεθείτε για τη δουλειά σας.

Το να παραπονιέστε για τη δουλειά σας σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον θα θεωρηθεί αχάριστο και άπιστο, και δεν θα σας κερδίσει πολλούς φίλους μέσα ή έξω από το γραφείο!

2. Ντροπιαστικές φωτογραφίες άλλων ανθρώπων
Μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή φάρσα η ανάρτηση ντροπιαστικών φωτογραφιών άλλων ανθρώπων στο Facebook, αλλά αυτό που μπορεί να ξεκινήσει ως κάτι διασκεδαστικό και στη συνέχεια… μπορεί γρήγορα να πάει στραβά.

Το σύνθημα όλων στο Facebook θα πρέπει να είναι «να κάνετε στους άλλους ό,τι θα θέλατε να κάνουν σε εσάς». Αν δεν θα θέλατε αυτές οι φωτογραφίες σας να κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, τότε να είστε καλός φίλος και να τις μοιράζεστε ιδιωτικά ή καθόλου.

3. Το έτος γέννησής σας
Ή τη διεύθυνση του σπιτιού σας, ή τον αριθμό τηλεφώνου σας, ή το πατρικό όνομα της μητέρας σας – ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να θέσει σε κίνδυνο την προσωπική ή οικονομική σας ασφάλεια.

Οι εξελιγμένοι εγκληματίες χρειάζονται ελάχιστα στοιχεία για να κλέψουν την ταυτότητα ενός ατόμου και πολλοί από αυτούς ψάχνουν στο Facebook επειδή αυτού του είδους οι πληροφορίες είναι τόσο εύκολα διαθέσιμες.

Κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και μην δημοσιεύετε άλλες προσωπικές πληροφορίες εκτός από το όνομα και την ημερομηνία γέννησής σας – χωρίς το έτος!

4. Έντονες πολιτικές ή θρησκευτικές απόψεις
Κανείς δεν λέει ότι δεν μπορείτε να τις έχετε, απλώς πολύ λίγοι άνθρωποι θέλουν να τις διαβάσουν στο Facebook. Επιπλέον, οι απόψεις μιας παραγράφου σε ένα κοινωνικό δίκτυο μπορούν εύκολα να παρερμηνευτούν.

Γιατί να διακινδυνεύσετε να χαρακτηριστείτε ως αναίσθητοι ή μισαλλόδοξοι; Η δραστηριότητα στο Facebook πρέπει να διατηρείται φιλική και ανάλαφρη.

Μην δημοσιεύετε πολιτικά φορτισμένα σχόλια και μην απαντάτε σε άλλους ανθρώπους που το κάνουν.

5. Βρισιές
Και πάλι, αρκεί ένα ολίσθημα και η φήμη σας μπορεί να καταστραφεί. Αυτό που μπορεί να φαινόταν σαν μια αστεία ανάρτηση κατά τη διάρκεια μιας βραδινής εξόδου με τα κορίτσια μπορεί να φανεί αμήχανο και προσβλητικό στο φως της ημέρας.

Μην διακινδυνεύσετε να προσβάλλετε τους συναδέλφους σας, τους φίλους σας ή την αγαπημένη σας θεία.

6. Τα σημαντικά νέα των άλλων
Αν οι φίλοι σας στο Facebook έχουν να ανακοινώσουν μεγάλα νέα, αφήστε τους να τα ανακοινώσουν. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να προτρέχει ο μπαμπάς και να ενημερώνει όλο τον κόσμο ότι ο γιος του έγινε δεκτός σε εκείνο το πανεπιστήμιο ή η μαμά να λέει σε όλους τους φίλους της ότι επιτέλους θα γίνει γιαγιά.

Αφήστε τους άλλους να ελέγχουν τις δικές τους στιγμές και βεβαιωθείτε ότι μπορούν να ανακοινώσουν τα δικά τους μεγάλα νέα.

7. Λεπτομέρειες για τις διακοπές σας
Θέλετε να προσκαλέσετε τους διαρρήκτες να μπουν στο σπίτι σας; Ανακοινώστε σε όλους στο Facebook ότι θα πάτε κρουαζιέρα δύο εβδομάδων. Η αστυνομία και το FBI μπορούν να σας πουν ότι το Facebook χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από εγκληματίες για τον εντοπισμό πιθανών θυμάτων, και όχι μόνο για κλοπή ταυτότητας ή κυβερνοαπάτες.

Μπορεί να είστε περήφανοι για τη λίστα φίλων σας με 500+ φίλους, αλλά με τόσους πολλούς, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν και… κάποιοι όχι τόσο καλοί άνθρωποι. Το να γνωστοποιείτε σε όλους ότι το σπίτι σας θα είναι άδειο είναι μια πρόσκληση για να σας ληστέψουν!

8. Δημοσιεύσεις που έχουν σκοπό να κάνουν τους άλλους να ζηλέψουν
Ξέρουμε ότι είστε περήφανοι για την ολοκαίνουργια Porsche σας ή το διαμαντένιο κολιέ που πήρατε για τα γενέθλιά σας, αλλά μερικά πράγματα είναι καλύτερα να τα κρατάτε για τον εαυτό σας.

Παρόλο που δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεστε για την επίτευξη στόχων και την απόλαυση κάποιας καλής τύχης, οι άλλοι μπορεί να μην είναι τόσο τυχεροί. (Επιπλέον, μπορεί να μην θέλετε να πείτε σε όλους για την HDTV 70 ιντσών που αποκτήσατε πρόσφατα ή το ωραίο έργο τέχνης για άλλους λόγους – βλέπε το νούμερο 7).

9. Φωτογραφίες στις οποίες… πίνεις
Είτε είστε ελεύθεροι και σπουδάζετε στο κολέγιο, είτε είστε ευτυχισμένοι παντρεμένοι με τρία παιδιά, ίσως να θέλετε να μετριάσετε τις φωτογραφίες που περιέχουν αλκοόλ.

Ενώ η «περίεργη» φωτογραφία που σας δείχνει εσάς και τους φίλους σας στο γκολφ να απολαμβάνετε μια μπύρα μπορεί να είναι εντάξει, μια συνεχής ροή φωτογραφιών που σας δείχνουν με ένα ποτό στο χέρι μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους να σκεφτούν ότι, λοιπόν, έχετε συνεχώς ένα ποτό στο χέρι σας!

10. ΠΠΠ (Πάρα Πολλές Πληροφορίες)
Ό,τι κι αν δημοσιεύετε, φροντίστε να είναι κατάλληλο και μην περιλαμβάνει λεπτομέρειες που δεν θέλετε να γνωρίζει όλος ο κόσμος.

Αν θα λέγατε μόνο σε μια χούφτα στενούς φίλους τις λεπτομέρειες του ετήσιου τσεκ-απ σας ή τι βρήκατε στο δωμάτιο του 15χρονου γιου σας τις προάλλες, τότε δεν έχει καμία δουλειά στο Facebook.

Όταν πρόκειται για αναρτήσεις στο διαδίκτυο, όσο λιγότερες πληροφορίες τόσο το καλύτερο!

in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X