ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το μήνυμα της πρώην γυναίκας του πιλότου: «Άδικα χάθηκες στους ουρανούς που πάντα λάτρευες»

Η τελευταία ανάστηση του πιλότου

Με ένα συγκλονιστικό μήνυμα στο Facebook αποχαιρέτησε η πρώην σύζυγος του πιλότου τον πατέρα των παιδιών της, ο οποίος χάθηκε χθες, όταν το ελικόπτερο Agusta A109C, με το οποίο μετέφερε δύο Ρώσους, συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Πόρο και τον Γαλατά.

«Δεν έχει τέλος ο πόνος, σε θυμάμαι νεαρό με το αγαπημένο σου μπολντορ, το 900, σε χαρές, σε λύπες, σε ταξίδια, στιγμές, στιγμές, μιας ζωής τόσων χρόνων. Δεν υπάρχουν λόγια, μόνο σε αποχαιρετώ με αγάπη. Ήσουν καλός άνθρωπος για όλους μας. Άξιζες και είναι άδικο. 7 χιλιάδες ώρες πτήσης στην Πολεμική Αεροπορία με αεροπλάνα και ελικόπτερα, η ζωή σου όλη. Ήσουν και θα είσαι ο καλύτερος πατέρας, τα παιδιά μας ήταν και είναι υπερήφανα που είσαι πατέρας τους, Άδικα χάθηκες στους ουρανούς που πάντα λάτρευες. Η ευχή σου να ακολουθεί τα παιδιά μας πάντα, έκανες τόσα όνειρα για αυτά, αλλά η μοίρα σου άλλα έγραψε. Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο, γιατί εκεί που θα πας δεν θα ξεχαστείς. Τα παιδιά και τα μικρά τους είναι η συνέχειά σου. Καλό ταξίδι Νίκο μου.»

Στη συνέχεια του αφιέρωσε το τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη, «Ο Αετός», συνοδεύοντάς το με τη λεζάντα:

«Αφιερωμένο στον Αετό, στον πατέρα των παιδιών μου… τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου που έχασε τη ζωή του σήμερα 20/08/2019… Καλό Παράδεισο!!!»

Έμπειρος πιλότος, με χιλιάδες ώρες πτήσης, απόφοιτος της Σχολής Ικάρων, ο Ν.Κ στις 10 Ιουλίου είχε κάνει μία προφητική ανάρτηση στο Facebook, ποστάροντας μία φωτογραφία με το εξής μήνυμα:

«Χαλάς την υγεία σου για μία δουλειά που σε περίπτωση θανάτου σου, θα έβρισκε αντικαταστάτη σε μία εβδομάδα. Πρόσεχε τον εαυτό σου γιατί κανείς άλλος δε θα το κάνει».

 

Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου έκανε την τελευταία του ανάρτηση αφιερωμένη στις μητέρες.

«Ποτέ τη μάνα μην πικραίνεις, ποτέ σου μην την αρνηθείς, γιατί στις δύσκολές σου ώρες, πάλι μανούλα μου θα πεις».

Χωρίς άδεια το ελικοδρόμιο στον Πόρο και πολύ κοντά στα καλώδια
Μία μέρα μετά την τραγωδία, πολλά είναι τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβη το μοιραίο ελικόπτερο.

Από τις πρώτες ώρες οι καταγγελίες για το ελικοδρόμιο ήταν πολλές, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως δεν είχε άδεια και δεν πληρούσε όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, το ελικοδρόμιο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα καλώδια υψηλής τάσης όπου προσέκρουσε χθες το μοιραίο ελικόπτερο, ενώ δεν έχει κατάλληλο φωτισμό ούτε σήμανση για να τα αποφύγει ο χειριστής. Το ακίνητο είναι στην πράξη μία αλάνα η οποία δεν είναι περιφραγμένη και βρέθηκε αφύλακτη, με συνέπεια να είναι ελεύθερα προσβάσιμη.

 

Τα συγκεκριμένα καλώδια που μεταφέρουν το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου βρίσκονται σε ύψος 80-90 μέτρων από τη θάλασσα, πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο για πτήσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση