ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι προβλέπει ο ΠΟΥ: Τόσα θα είναι τα κρούσματα την επόμενη εβδομάδα

Προειδοποιεί για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας λοιμωξιολόγος

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος στην πανεπιστημιακή κλινική του Σαριτέ του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν, προειδοποιεί για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού και δηλώνει πως δεν είναι αισιόδοξος, μιλώντας στο podcast του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου NDR.

Μετά τα τελευταία κρούσματα κορωνοϊού, μεταξύ άλλων στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο επιστήμονας εκφράζει φόβους, ότι ο ιός θα εξαπλωθεί απαρατήρητα στον πληθυσμό, τονίζοντας ότι η πρόληψη της εξάπλωσης, πέρα από τις συγκεκριμένες περιοχές που έχουν πληγεί, είναι τώρα το κλειδί της υπόθεσης.

Κατά την άποψή του, απαιτείται από τώρα μεγάλη προσοχή, ώστε να μην υπάρξει δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο Ντρόστεν, στην τελευταία του παρουσία στο podcast του NDR μέχρι τα τέλη Αυγούστου, παρέπεμψε στην περίπτωση των ΗΠΑ: «Στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκεται σε εξέλιξη μια "φοβερή κατάσταση" παρά τις υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες επικρατούν. Υπήρξε χαλάρωση πολύ νωρίς εκεί», τόνισε.

Αναφερόμενος στη Γερμανία, είπε : «Δεν είμαι αισιόδοξος ότι σε ένα μήνα θα έχουμε εδώ ακόμα μια τόσο καλή κατάσταση όπως σήμερα όσον αφορά στην επιδημία του κορωνοϊού. Σε δύο μήνες, νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα, αν δεν ενεργοποιήσουμε ξανά όλους τους "αισθητήρες συναγερμού" τώρα. Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι οι υγειονομικές αρχές χρειάζονται υποστήριξη και συναίνεση», είπε χαρακτηριστικά.

Τα δέκα εκατομμύρια παγκοσμίως αναμένεται να φτάσουν τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού την επόμενη εβδομάδα, από τα 9.3 που είναι σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντχάνον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X