ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Πολύνεκρη τραγωδία στην Μαδέιρα με Γερμανούς τουρίστες (Pics)

29 νεκροί και 28 τραυματίες

Ταξίδεψαν για διακοπές και είχαν τραγική κατάληξη δεκάδες τουρίστες στο νησί Μαδέιρα της Πορτογαλίας, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε ανετράπη, με ολέθριες επιπτώσεις. 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται το λεωφορείο γερμένο στην μια πλευρά, εκτός δρόμου. Γύρω του, δεκάδες πυροσβέστες επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό και την διάσωση επιβατών. Δεκαεννέα ασθενοφόρα έσπευσαν στην σκηνή, προκειμένου να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερους από τους επιβάτες στο νοσοκομείο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Guardian».

Όσον αφορά τις συνθήκες πρόκλησης του τροχαίου, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το λεωφορείο, που μετέφερε 55 επιβάτες, ξέφυγε από την πορεία του σε σημείο του δρόμου, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε απότομη πλαγιά, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Filipe Sousa, σε τοπικά ΜΜΕ. 

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκαν δεκάδες τραυματίες, ανέφερε στην γερμανική εφημερίδα Bild ότι το νοσηλευτήριο έχει γεμίσει, ενώ κάποιοι είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Όλα τα θύματα του τροχαίου, ήταν Γερμανοί υπήκοοι, γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα.

"Εκφράζω την οδύνη και την αλληλεγγύη όλων των Πορτογάλων σε αυτή την τραγική στιγμή και πάνω απ` όλα συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, που, σύμφωνα με όσα μου είπαν, ήταν όλοι Γερμανοί", είπε ο αρχηγός του Κράτους στην κάμερα της πορτογαλικής δημόσιας τηλεόρασης RTP.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X