ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάολα: Στην πρώτη Covid free συναυλία στον κόσμο

«Μάτωσα να την οργανώσω» λέει η Ισραηλινή παραγωγός

Η Ισραηλινή παραγωγός μουσικών εκδηλώσεων Μπράχα Κόχεν που ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα, να πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ η πρώτη στο κόσμο Covid Free συναυλία και μάλιστα με καλεσμένους Έλληνες καλλιτέχνες, την Πάολα και τον Κώστα Καραφώτη, εξηγεί στο protothema.gr τις δυσκολίες που συνάντησε για να καταφέρει να την οργανώσει.

Αναφέρεται στις τέσσερις διαδοχικές ημερομηνίες που χρειάστηκε να αλλάξει, στην κατανόηση του κοινού που αδημονούσε να παρακολουθήσει το event, χωρίς μάσκες και χωρίς αποστάσεις, στα δεκάδες τηλεφωνήματα που έκανε και στα εξίσου δεκάδες μέιλ που έστειλε σε όλες τις αρμόδιες αρχές του ισραηλινού κράτους ώστε να εγκριθεί η διεξαγωγή της εκδήλωσης.

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έγινε αυτή η συναυλία», λέει χαρακτηριστικά στο protothema.gr η Μπράχα Κόχεν.

«Μάτωσα για να τα καταφέρω, όμως είμαι περήφανη που τελικά έγινε η συναυλία και έτσι είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε την απίστευτη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη μέσα στο Ισραήλ», προσθέτει.

Η παραγωγός Μπράχα Κόχεν με την Πάολο έξω από το Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ

Σύμφωνα με την Μπράχα Κόχεν, το κοινό που την παρακολούθησε, ήταν όλοι εμβολιασμένοι και μάλιστα στην είσοδο ήταν υποχρεωμένοι να δείξουν το πιστοποιητικό του εμβολιασμού τους, το οποίο είναι καταχωρημένο σε μια εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο. Χωρίς αυτό η είσοδος δεν θα τους επιτρεπόταν.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού όπως αυτό εμφανίζεται στις οθόνες των κινητών τους τηλεφώνων

Μάλιστα για να εκδοθεί η απαραίτητη άδεια τέλεσης της συναυλίας, η Μπράχα Κόχεν χρειάστηκε να επικοινωνήσει με όλες τις αρμόδιες ισραηλινές αρχές, κάτι που δεν ήταν και το ευκολότερο πράγμα στο κόσμο. Στα μειλ που έστειλε αναφερόταν στις πολύ καλές σχέσεις των δυο χωρών , στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και πως χάρη σε αυτή την αφορμή θα ήταν πολύ σπουδαίο να είναι Έλληνες οι πρώτοι καλλιτέχνες που θα πραγματοποιούσαν συναυλία στη χώρα.

«Χρειάστηκε να αλλάξω την ημερομηνία της συναυλίας τέσσερις φορές, ωσότου πάρω όλες τις διαβεβαιώσεις ότι θα μας δώσουν την άδεια», συνεχίζει η Μπράχα Κόχεν. «Ευτυχώς όσοι είχαν αγοράσει τα εισιτήρια έδειξαν κατανόηση, λαχταρώντας τη στιγμή που θα βρίσκονταν σε ένα ανοιχτό χώρο, ο ένας δίπλα στον άλλον, για να ακούσουν τα τραγούδια του Μίκη».

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι δυο Έλληνες καλλιτέχνες, η Πάολα και ο Κώστας Καραφώτης καθώς και μέλη της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη ξεναγήθηκαν στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ και μάλιστα για να μπορέσουν να το επισκεφτούν ταξίδεψαν σε μια "κάψουλα" δηλαδή απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, με την παρουσία ενός ξεναγού, χωρίς να έρθουν σε επαφή με άλλους επισκέπτες, όπως ορίζουν τα μέτρα αποφυγής διάδοσης της νόσου Covid-19 για όσους έρχονται στο Ισραήλ από άλλες χώρες.

Προσεχώς αναμένεται να εμφανιστούν στο Τελ Αβίβ και δυο ακόμη γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Νίκος Βέρτης.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X