ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πανικός στο Ναϊρόμπι: Εκρήξεις και πυροβολισμοί σε ξενοδοχείο (vıd)

Δείτε τις πρώτες εικόνες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Associated Press, το συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 3:00 το απόγευμα, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Dusit, στο Ναϊρόμπι.

Περίοικοι αντιλήφθηκαν εκρήξεις και άκουσαν πυροβολισμούς, δίχως να δίνονται πληροφορίες για τους δράστες και τον αριθμό τους.

Οι εικόνες έξω από το ξενοδοχείο δείχνουν αυτοκίνητα τυλιγμένα στις φλόγες, ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στο Twitter απεικονίζουν διασώστες να απομακρύνουν τραυματίες.

Σε άλλες λήψεις εμφανίζονται ένοικοι του ξενοδοχείου και πολίτες να τρέχουν πανικόβλητοι για να γλιτώσουν, ενώ στο βάθος ακούγεται μπαράζ πυροβολισμών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός τραυματιών και αν υπάρχουν νεκροί.

Παρά ταύτα, ο Φέρντιναντ Ομόντι, ανταποκριτής του BBC στην Κένυα, αναφέρει ότι αυτόπτες μάρτυρες φώναζαν ότι «άνθρωποι πεθαίνουν».

Κατά την ίδια πηγή, μάρτυρες κάνουν λόγο για τέσσερις ένοπλους.

Παρότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, οι τοπικές Αρχές θεωρούν υπεύθυνη την Αλ-Σαμπάμπ (Al-Shabbab), μια ομάδα ακραίων τζιχαντιστών που δραστηριοποιείται στην ανατολική Αφρική.

Τοπικά ΜΜΕ καλούν συγγενείς ενοίκων του ξενοδοχείου Dusit να μην τηλεφωνούν στους δικούς τους καθώς «μπορεί να κρύβονται και να προδώσετε την παρουσία τους στους ενόπλους».

 

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση