ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ολοκληρώθηκε η απολογία του συζυγοκτόνου

Αποδοκιμασίες κατά την προσέλευσή του στα δικαστήρια

Ολοκληρώθηκε η απολογία του 33χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλος ενώπιον του ανακριτή για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Μετά από περίπου πέντε ώρες ο 33χρονος καθ' ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν ολοκλήρωσε την απολογία του ενώπιον του 12ου ανακριτή.

Αυτήν την ώρα ο αρμόδιος εισαγγελέας μελετά τη δικογραφία ώστε να ακολουθήσει η διάσκεψη με τον ανακριτή και στη συνέχεια η απόφαση για το εάν ο κατηγορούμενος θα κριθεί προφυλακιστέος.

Αποδοκιμασίες κατά την προσέλευσή του στα δικαστήρια

Υπενθυμίζεται ότι ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οδηγήθηκε στα δικαστήρια λίγο πριν τις 9 το πρωί.

Στο σημείο υπήρχαν συγκεντρωμένοι διάσπαρτοι πολίτες οι οποίοι φώναζαν «ντροπή», «να σαπίσεις στη φυλακή αλήτη», και άλλες πιο υβριστικές φράσεις, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να τον πλησιάσουν, καθώς ανάμεσά τους ήταν ένα «τείχος» αστυνομικών (ΟΠΚΕ, ΟΔΟΣ κ.ά.).

Παραιτήθηκε ο ένας εκ των δικηγόρων του

Εντωμεταξύ, λίγο πριν ξεκινήσει η μεταγωγή του συζυγοκτόνου στα δικαστήρια ανακοινώθηκε η παραίτηση του ενός εκ των συνηγόρων του.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου δήλωσε την παραίτησή του. Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο κ. Σπύρου είπε ότι δεν επιθυμεί να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Ερωτηθείς για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ο δικηγόρος υποστήριξε πως είναι προσωπικής φύσεως. Ο δεύτερος δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, ακολούθως, σε δικές του δηλώσεις ανέφερε ότι ο συνάδελφός του παραιτήθηκε γιατί το επιθυμούσε ο εντολέας του.

Τι θα ισχυριστεί ο καθ’ ομολογία δολοφόνος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος πιλότος αναμένεται να επιβεβαιώσει το περιεχόμενο της τελευταίας προανακριτικής ομολογίας του στη ΓΑΔΑ, ότι δηλαδή τη μοιραία βραδιά –σύμφωνα με την περιγραφή του- ξύπνησε την Καρολάιν και ενώ εκείνη του έλεγε να φύγει με το μωρό τους, εκείνος την πίεζε μέχρι που η άτυχη κοπέλα σταμάτησε να κουνιέται.

Θα προσπαθήσει να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα, ότι δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συζύγου του και πως βρισκόταν εν βρασμώ ψυχικής ορμής, λόγω της μεγάλης έντασης και του καυγά που είχε προηγηθεί μεταξύ τους. Μάλιστα, όπως έχει προαναγγείλει ο δικηγόρος του πιλότου Αλ. Παπαϊωαννίδης, θα θέσει υπ’ όψιν του ανακριτή ένα νέο στοιχείο που δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία και το οποίο, σύμφωνα με την υπεράσπιση, δείχνει πως δεν υπήρχε προμελέτη.

Επιπλέον, θα υποστηρίξει ότι είχε την πρόθεση να παραδοθεί στις αρχές, αλλά ήθελε πρώτα να δει τι θα έκανε με την 11 μηνών κόρη του.
Τέλος, σύμφωνα με το δικηγόρο του, ο κατηγορούμενος δεν προτίθεται να υποβάλει αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Γλυκά Νερά: Το κατηγορητήριο εναντίον του πιλότου

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του κατηγορούμενου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για δύο κακουργήματα:

Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, που προβλέπει την ποινή των ισοβίων ή κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών.
Κακοποίηση ζώου, που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης έως 10 έτη.
Επιπλέον σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη και για δύο πλημμελήματα για το θέατρο που έπαιζε όλο αυτό το διάστημα:

Ψευδής καταγγελία στις αρχές, επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους.

Ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση στις αρχές. Και τα δύο αδικήματα τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X