ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο θυελλώδης έρωτας της Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον που ενόχλησε το Βατικανό

Γεμάτος εκρήξεις, παθιασμένο σεξ και αλκοόλ

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον ήταν κάποτε το «χρυσό» ζευγάρι του Χόλιγουντ, αλλά ο γάμος τους δεν ήταν ο τέλειος όπως πολλοί θα πίστευαν. Αντίθετα, ήταν γεμάτος εντάσεις, άγριους τσακωμούς, σεξ και πολύ αλκοόλ.

Η γοητευτική ηθοποιός παντρεύτηκε 8 φορές, εκ των οποίων τις δύο με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Το ειδύλλιό της με τον Μπάρτον, αποτελεί ένα απ' τα πιο πολυσυζητημένα στην ιστορία του Χόλιγουντ. Το πρώτο τους διαζύγιο ήταν πριν από 46 χρόνια, τον Ιούνιο του 1974, και ακολούθησε ένα δεύτερο το 1976.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο σετ της επικής ταινίας «Κλεοπάτρα» και ξεκίνησαν μια παράνομη σχέση, δημιουργώντας φυσικά τεράστιο σκάνδαλο για την εποχή. Η Τέιλορ ήταν ακόμα παντρεμένη με τον τέταρτό της σύζυγο, Εντι Φίσερ, όταν άρχισε η παθιασμένη της σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της, ο οποίος ήταν ακόμα παντρεμένος με τη σύζυγό του, Σύμπιλ Γουίλιαμς.
Εκείνη την εποχή, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη λαμπερή σταρ, η οποία είχε γίνει η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που είχε πάρει 1 εκατομμύρια δολάρια για να υποδυθεί τη διάσημη βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα, με τον Μπάρτον να παίζει τον Μάρκο Αντώνιο.

Το ειδύλλιό τους, λέγεται ότι ξεκίνησε στα γυρίσματα της ταινίας στην Ιταλία το 1962 όταν αυτή ήταν μόλις 26 ετών και ο γοητευτικός Ουαλός ηθοποιός, 36. Τα δημοσιεύματα του Τύπου εκείνη την εποχή είχαν πάρει «φωτιά» και όλοι περίμεναν πώς και πώς μία φωτογραφία τους. Κάτι που τελικά έγινε, όταν το ζευγάρι εθεάθη να απολαμβάνει ένα ρομαντικό ταξίδι με γιοτ.

Σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Ellis Cashmore, η δημοσίευση της φωτογραφίας ήταν ένα «σημείο καμπής», ξεκινώντας μια νέα εποχή στην οποία έγινε δύσκολο για τους celebrities να κρατoύν την προσωπική τους ζωή μακριά από τα φώτα της διασημότητας.

Η παράνομη σχέση Τέιλορ -Μπάρτον εξόργισε μέχρι και το Βατικανό
Όλοι ασχολούνταν πια με αυτή την παράνομη ερωτική σχέση, η οποία έφτασε μέχρι και το Βατικανό, που οργισμένο, εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τον έρωτά τους ως «σαρκική αλητεία».

Μετά το τέλος των γυρισμάτων, και οι δύο, πήραν διαζύγια από τους συζύγους τους, για να παντρευτούν στον Καναδά το 1964, εννέα μόλις ημέρες μετά τον τερματισμό του γάμου της Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τον Φίσερ.

Στις αρχές, φαινόταν πως ο γάμος Τέιλορ -Μπάρτον κυλούσε μέλι-γάλα. Ήταν το «τέλειο» ζευγάρι. Ζούσαν μια πολυτελή ζωή, γυρνώντας όλο τον κόσμο, με τον Μπάρτον να γεμίζει τη γυναίκα του με διαμάντια, γούνες και πανάκριβα ρούχα διάσημων σχεδιαστών μόδας.

Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί. Αποφάσισαν να συνεργαστούν και επαγγελματικά. Αυτό έκανε τη «Λιζ και τον Ντικ», ένα από τα πιο «πολύτιμα προϊόντα» στο Χόλιγουντ.

Οι σκοτεινές πλευρές του γάμου τους

Ωστόσο, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις, πίσω από κλειστές πόρτες υπήρχε μια πιο σκοτεινή πλευρά στο τέλειο ρομάντσο.

Τα ιδιωτικά ημερολόγια του Μπάρτον, τα οποία δημοσιεύθηκαν το 2012, αποκάλυψαν ότι το 1969 ο γάμος τους ήταν γεμάτος παθιασμένο σεξ, εκρηκτικούς τσακωμούς, ζηλοτυπίες και ανησυχητικές ποσότητες ποτού.

Τα κείμενα αποκάλυψαν ότι τόσο ο Μπάρτον όσο και η Τέιλορ κατανάλωναν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, γεγονός που τους οδηγούσε σε όλο και πιο εκρηκτικές αντιπαραθέσεις.

Ο εθισμός της Τέιλορ στο αλκοόλ

Σε ένα απόσπασμα που αναφέρεται στον Ιανουάριο του 1969 και δημοσιεύτηκε στο The Richard Burton Diaries, μπορεί κανείς να διαβάσει το εξής: ««Τον τελευταίο μήνα, με πολύ λίγες εξαιρέσεις, η Ελίζαμπεθ πήγαινε για ύπνο όχι απλώς πιωμένη ή ψιλομεθυσμένη, αλλά λιώμα».

«Κι εννοώ πραγματικά κομμάτια: δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί, ανίκανη να περπατήσει ευθεία, μιλούσε με μια αργή, ανόητη φωνή μωρού σαν ένα τρελό παιδί. Η βαρεμάρα – εκτός αν είμαι κι εγώ μεθυσμένος – του να πρέπει να επαναλαμβάνεις τα πάντα δύο φορές είναι σαν σωματικός πόνος στο στομάχι. Αν ήταν άλλος, θα είχα πάρει τα βουνά, αλλά αυτή η γυναίκα είναι η ζωή μου», περιγράφει αναλυτικά ο Μπάρτον.

Το ημερολόγιό του καυχιόταν για την αειθαλή ομορφιά της συζύγου του, σχολιάζοντας τα στήθη της που «κρεμούσαν ελαφρώς αλλά όχι περισσότερο από ό, τι έκαναν πριν από δέκα χρόνια», προσθέτοντας πως «Το κάτω μέρος της είναι σταθερό και στρογγυλό».

Τον Μάιο του ίδιου έτους, έγραψε για την αχόρταγη σεξουαλική τους ζωή, περιγράφοντας τη σύζυγό του ως «ένα αιώνιο one-night stand», χαρακτηρίζοντάς της ως «ιδιωτική και προσωπική του ερωμένη».

Οι βίαιοι καβγάδες Τέιλορ - Μπάρτον

Ο Μπάρτον, συνέχισε περιγράφοντας έναν τους εκρηκτικούς καβγάδες τους, ισχυριζόμενος ότι μια φορά η Τέιλορ είχε γίνει τόσο βίαια, που προσπαθούσε να του «σπάσει το κεφάλι με τα δαχτυλίδια της».

«Αν κάποιος άντρας το είχε κάνει αυτό, θα τον σκότωνα. Βράζω ακόμα με οργή όταν το σκέφτομαι», λέει ο ίδιος για το περιστατικό.

Ο ηθοποιός είπε ότι οι έντονοι τσακωμοί συνεχίστηκαν για 15 μήνες καθώς το ζευγάρι άρχισε να εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από το ποτό.

Ο χωρισμός και η επανασύνδεση

Μέχρι το 1972, τόσο ο Ρίτσαρντ Μπάρτον, όσο και η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, είχαν πολλές σχέσεις και έβαλαν τέλος στο γάμο τους τον Ιούνιο του 1974.

Ωστόσο, το διαζύγιο δεν κράτησε πολύ. Το ζευγάρι δεν μπορούσε να μείνει μακριά ο ένας από τον άλλο. Ο χωρισμός διήρκεσε για λιγότερο από ένα χρόνο, πριν συμφιλιωθούν και παντρευτούν για δεύτερη φορά στη Μποτσουάνα το 1975.

Ο Μπάρτον, είπε αργότερα για το δεύτερο γάμο: «Ήθελε να παντρευτεί ξανά. Εγώ δεν το ήθελα. Αλλά την παντρεύτηκα πάλι. Αυτό που θέλει η Λιζ, αυτό παίρνει… Είχα σταματήσει να πίνω τότε, οπότε θα έπρεπε να είμαι αρκετά νηφάλιος για να ξέρω τι έκανα, αλλά δεν ήμουν».

Όμως, όπως ο πρώτος, έτσι και ο δεύτερος γάμος για άλλη μια φορά σημαδεύτηκε από εξωφρενικές μάχες και μεθυσμένους καβγάδες αφού ο Μπάρτον άρχισε να πίνει και πάλι.

Διήρκεσε λιγότερο από ένα χρόνο και χώρισαν για δεύτερη φορά το 1976. Ο Μπάρτον παντρεύτηκε την τρίτη σύζυγό του, Σούζι Μίλερ, ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου διαζυγίου του από την Τέιλορ.

Παντρεύτηκε για τέταρτη φορά το 1983, όταν ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τη Σάλι Χέι, όμως πέθανε ένα χρόνο αργότερα σε ηλικία 58 ετών.

Η Τέιλορ παντρεύτηκε άλλες δύο φορές: με τον Τζον Γουόρνερ το 1976 και τον Λάρι Φορτένσκι το 1991, με τον οποίο χώρισε το 1996. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, πέθανε σε ηλικία 79 χρονών, το 2011.

Πηγή: iefimerida.gr 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X