ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Ελον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο

Ξεπέρασε και τον Τζεφ Μπέζος

Ο Έλον Μασκ είναι και επίσημα ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, αφού μετά και τη σημερινή κίνηση των μετοχών του στις αγορές, η καθαρή αξία της περιουσίας του ξεπέρασε εκείνη του Τζεφ Μπέζος.

Έπειτα από άνοδο 6% στις μετοχές της Tesla την Πέμπτη, η αξία των μετοχών του CEO της εταιρίας, Έλον Μασκ, αυξήθηκαν κατά 10 δισεκατομμύρια δολάρια, με την καθαρή αξία της περιουσίας του να υπολογίζεται πλέον σε 191 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόλις πριν ενάμιση μήνα, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Έλον Μασκ αναριχήθηκε στη δεύτερη θέση, εκτοπίζοντας τον Μπιλ Γκέιτς.

Την ίδια ώρα, η άνοδος κατά 2% των μετοχών της Amazon, πρόσθεσε 3 δισεκατομμύρια στην αμύθητη περιουσία του Τζεφ Μπέζος, με το συνολικό ποσό της περιουσίας του να υπολογίζεται σε 187 δισεκατομμύρια.

Την ίδια ώρα, η άνοδος κατά 2% των μετοχών της Amazon, πρόσθεσε 3 δισεκατομμύρια στην αμύθητη περιουσία του Τζεφ Μπέζος, με το συνολικό ποσό της περιουσίας του να υπολογίζεται σε 187 δισεκατομμύρια.

Ο Έλον Μασκ εκτοξεύθηκε στην κορυφή της λίστας
Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Μασκ ξεκίνησε την περασμένη χρονιά από την 35 θέση της λίστας, αλλά μέχρι τον περασμένο Αύγουστο είχε αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση και τώρα απέχει μια ανάσα από την κορυφή.

Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας αντιπροσωπεύουν περίπου τα τρία τέταρτα των περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία. Ο Μασκ, πάντως, εξακολουθεί να βλέπει την πλάτη του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, που διαθέτει περιουσία 182 δισ. δολαρίων.

Για τον συνιδρυτή της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, από την άλλη είναι η τρίτη φορά την τελευταία οκταετία που υποχωρεί σε θέση χαμηλότερη από τη δεύτερη. Επί χρόνια κρατούσε την κορυφή, μέχρι που τον ξεπέρασε το 2017 ο Μπέζος.

Σε απόσταση τρίτος πλουσιότερος ο Μπιλ Γκέιτς
Βέβαια, η περιουσία του Γκέιτς θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν συνυπολογίσει κανείς τις μεγάλες δωρεές που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια -μεταξύ άλλων το ποσό των 27 δισ. δολαρίων στο ίδρυμα που φέρει το όνομά του και της συζύγου του- από το 2006.

Αντίστοιχα και o Τζεφ Μπέζος είδε την περιουσία του να περιορίζεται, έπειτα από το διαζύγιο των δισεκατομμυρίων από την επί 25 έτη σύζυγό του Μακένζι Μπέζος. Το διαζύγιο του ιδρυτή της Amazon.com Inc Τζεφ Μπέζος από τη σύζυγό του, τη Μακένζι Μπέζος, οριστικοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2019 από δικαστή της περιοχής του Σιάτλ.

Το διαζύγιο που περιόρισε την περιουσία του Τζεφ Μπέζος
Η καθαρή αξία της Μακένζι Μπέζος ανερχόταν τον περασμένο Σεπτέμβριο στα 68 δισεκατομμύρια δολάρια, παίρνοντας την πρωτιά από την κληρονόμο της L'Oréal, Φρανσουά Μπετανκούρ Μάιερς, σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg’s Billionaire.

H Μακένζι Σκοτ έλαβε το ¼ των μετοχών του Τζέφ Μπέζος από την Amazon μετά το διαζύγιο του ζευγαριού το 2019. Αυτό ισοδυναμεί με μερίδιο 4% που άξιζε περισσότερα από 35 δισεκατομμύρια δολάρια τότε. Και πλέον, είναι ο 12ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Πηγή: iefimerida.gr 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X