ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο ανεμοστρόβιλος στο Ολυμπιείο και το «σημάδι» από τους θεούς (Vid)

Ενας μίνι και... σκονισμένος ανεμοστρόβιλος, ονόματι κονιορτοστρόβιλος (dust devil), καταγράφηκε στην Αθήνα

Ενας μίνι και... σκονισμένος ανεμοστρόβιλος, ονόματι κονιορτοστρόβιλος (dust devil), καταγράφηκε στην Αθήνα το μεσημέρι της Κυριακής.

Το σπάνιο φαινόμενο παρακολούθησαν οι τουρίστες και επισκέπτες του Ολυμπιείου (Ναός του Ολυμπίου Διός) οι οποίοι άρχισαν να καταγράφουν με τα κινητά τους τις… κινήσεις του ιδιαίτερου ανεμοστρόβιλου που έδειχνε γεμάτος με σκόνη.

Σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αυτού του τύποι οι ανεμοστρόβιλοι (κονιορτοστρόβιλοι) δημιουργούνται από την τοπικά έντονη θέρμανση του εδάφους και την απότομη αλλαγή διεύθυνσης και ταχύτητας του ανέμου καθ’ ύψος.
Ακίνδυνοι ανεμοστρόβιλοι που μεταφέρουν σκόνη

Δείτε το βίντεο από τον κονιοστρόβιλο της Αννας Ζαχαροπούλου, στο οποίο ένας τουρίστας ακούγεται να λέει «ω, είναι σίγουρα σημάδι από τους Θεούς»:

Η ονομασία κονιορτοστρόβιλος είναι συνθετική του κονιορτού (σκόνη) και του στρόβιλου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τέτοιου τύπου ανεμοστρόβιλοι δεν ενέχουν σημαντικό κίνδυνο, ωστόσο μπορούν να ξαφνιάσουν όσους βρίσκονται κοντά καθώς εμφανίζονται ξαφνικά από το… πουθενά.

Πηγή: iefimerida.gr 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X