ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα Μάκρη: Κακόβουλα φέρεται να τέθηκε η πυρκαγιά

Εκκενώθηκαν σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβίσι Νέας Μάκρης Αττικής. Λίγα λεπτά αργότερα, ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η εικόνα του μετώπου είναι βελτιωμένη από το πρωί ενώ ισχυρές δυνάμεις συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης. Οι δυνάμεις μετά και την τελευταία ενίσχυσή τους είναι συνολικά 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, από τα οποία το ένα είναι συντονιστικό.

Η πυρκαγιά έχει αλλάξει κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση, ενώ κρίθηκε πως δεν είναι απαραίτητο τελικά κάτοικοι να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές από την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Νέα Μάκρη Αττικής.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα. «Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά, οι εστίες αλλά και κάποιες ύποπτες κινήσεις που έχουν παρατηρήσει οι κάτοικοι το τελευταίο διάστημα μας κάνει να εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να ευθύνεται ανθρώπινο χέρι», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ ανέφερε πως «πρόκειται για μεγάλη φωτιά χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύουν κατοικίες, αν και για προληπτικούς λόγους εκκνώθηκαν ορισμένες. Περιμένουμε τα πρώτα πτητικά μέσα να βοηθήσουν τη κατάσταση και να ελέγξουν τη φωτιά. Κκάποιοι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα απομακρύνθηκαν προληπτικά στην αρχή της φωτιάς. Η φωτιά έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα. Οι επίγειες δυνάμεις μπορούν να φτάσουν έως ένα ορισμένο σημείο επειδή είναι δύσβατη η περιοχή».

Πηγή: kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X