ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ναβάλνι: Μαρτυρία σοκ από συνταξιδιώτη που φέρεται να δηλητηριάστηκε

Όλες οι πληροφορίες

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, αντιπολιτευόμενος στον Πούτιν και σκληρός επικριτής του Ρώσου προέδρου μεταφέρθηκε σήμερα χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο, με συμπτώματα δηλητηρίασης. Ο δικηγόρος και ακτιβιστής κατά της διαφθοράς στη Ρωσία αισθάνθηκε έντονους πόνους κατά τη διάρκεια μίας πρωινής πτήσης από το Τομσκ στη Μόσχα, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο όπου επέβαινε να προσγειωθεί τελικά στο Ομσκ της Σιβηρίας, και να τον παραλάβει ασθενοφόρο.

Βίντεο που δημοσιεύουν διεθνή ΜΜΕ δείχνουν τον Ναβάλνι να μεταφέρεται με φορείο στο ασθενοφόρο που τον περίμενε στο αεροδρόμιο του Ομσκ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μοιράστηκε η εκπρόσωπος Τύπου του στο Twitter, o 44χρονος νοσηλεύεται σε κώμα στην Εντατική και η κατάστασή του είναι σοβαρή αλλά σταθερή.

 Την ίδια ώρα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει σοκαριστικό υλικό που φέρεται να κατέγραψε ένας συνταξιδιώτης του Ναβάλνι στην πρώινή πτήση και καταγράφει τα βογκητά πόνου του Ναβάλνι. Ο Πάβελ Λεμπεντέβ μοιράστηκε στο Instagram μια φωτογραφία του ακτιβιστή να πίνει ένα ρόφημα σε έναν χώρο που, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι η καφετέρια του αεροδρομίου του Τομσκ. Στη συνέχεια, στο story που ανέβασε, εξηγεί ότι ο Ναβάλνι πήγε στην τουαλέτα λίγη ώρα μετά την απογείωση και δεν γύρισε ποτέ πίσω στη θέση του. Άρχισε να αισθάνεται πολύ άσχημα και το πλήρωμα προσπάθησε να τον βοηθήσει αλλά εκείνος κραύγαζε από τον πόνο, γράφει στο story του ο Λεμπέντεβ.

Στα κλιπ που πόσταρε ο Λεμπεντέβ, ένας άνδρας ακούγεται να βογκάει, και οι επιβάτες να κοιτάζουν αναστατωμένοι προς το μέρος που στέκεται το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο διευθυντής του Vienna Cafe στο αεροδρόμιο του Τομσκ όπου τραβήχτηκε η επίμαχη φωτογραφία, είπε ότι ο υπάλληλος που σέρβιρε τον Ναβάλνι δεν μπορεί να εντοπιστεί. Όπως εξήγησε, η καφετέρια έχει κλείσει και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα. Το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μετέδωσε επικαλούμενο τους ιδιοκτήτες του καφέ ότι προσπαθούν μέσω του υλικού από τις κάμερες παρακολούθησης να διευκρινίσουν τι συνέβη.

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες από τους γιατρούς

Αντιφατικές είναι οι πληροφορίες που δίνουν οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας του Ρώσου αντιπολιτευόμενου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς λένε ότι η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί, αλλά εξακολουθεί να κινδυνεύει η ζωή του. Παράλληλα η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter ότι ο Ναβάλνι βρίσκεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση.

Η ίδια είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο επικριτής του Κρεμλίνου βρισκόταν σε κώμα στη μονάδα εντατικής νοσοκομείου της Σιβηρίας, μετά την κατανάλωση ενός φλιτζανιού τσαγιού, στο οποίο είπε ότι πιστεύει πως είχαν ρίξει δηλητήριο.

Νωρίτερα, ένας από τους γιατρούς του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο 44χρονος δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιο ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε, όπως ισχυρίζονται οι σύμμαχοί του. Ο Ανατόλι Καλιντσένκο, γιατρός του νοσοκομείου αυτού στο Ομσκ, σημείωσε ότι η «δηλητηρίαση από φυσικά αίτια» είναι μια από τις διάφορες διαγνώσεις που εξετάζονται, αλλά οι εξετάσεις συνεχίζονται.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X