ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μύκονος: Λουκέτα σε Nammos και Scorpios

Αγωνία για 100 εργαζόμενους που έφυγαν πριν τους ελέγχους

Λίγες ώρες πριν τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε δύο από τα πιο γνωστά beach bar της Μυκόνου από τα μικτά κλιμάκια που αφίχθησαν με ειδική πτήση στο νησί, οι ψίθυροι για κρούσματα κορωνοϊού στο Nammos, στο Scorpios αλλά και σε άλλα γνωστά μαγαζιά είχαν ήδη εξαπλωθεί στο νησί των ανέμων.

Μάλιστα στο διάσημο εστιατόριο της Ψαρούς, οι εργαζόμενοι στο εμπορικό φέρεται να είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για κάποια πρώτα κρούσματα, αφού τους δόθηκε οδηγία να μην κατεβαίνουν για φαγητό στο Nammos.

Την ίδια στιγμή συζητιόταν έντονα η λύση συμβάσεων εργασίας για περίπου εκατό εργαζόμενους στο διάσημο beach bar του νησιού, λίγες ώρες πριν τους σαρωτικούς ελέγχους που έγιναν το Σάββατο.

Τα κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής διαφάνειας που κατέφτασαν στην Μύκονο έλεγξαν 70 άτομα στο Nammos και 125 άτομα στο Scorpios, από όπου προέκυψαν 11 και 2 κρούσματα αντίστοιχα.

Χθες το βράδυ το προσωπικό στην Ψαρού μάζεψε τις ξαπλώστρες ενώ ειδικά συνεργεία ξεκίνησαν να απολυμαίνουν όλους τους χώρους, δηλαδή, κουζίνα, εστιατόρια και τουαλέτες.

Το ίδιο θα γίνει και στον Scoprios, με τους δύο υπαλλήλους που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό να έχουν μπει σε καραντίνα, όπως και οι 11 εργαζόμενοι στο Nammos.

Ταυτόχρονα ξεκίνησε και η εξαντλητική ιχνηλάτηση των επαφών τους, ώστε να ελεγχθούν -αν είναι δυνατό- όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Μετά το Alemagou με τα 8 κρούσματα, ήρθαν τώρα άλλα δύο beach bar να προστεθούν στην λίστα που αφορά τη Μύκονο, ένα νησί στο οποίο ο κορωνοϊός ήταν θέμα συζήτησης όλο το καλοκαίρι.

Μάλιστα οι φήμες για κρούσματα έδιναν και έπαιρναν από τον περασμένο Ιούλιο, προκαλώντας ποικίλα συναισθήματα στους χιλιάδες εργαζόμενους στα μαγαζιά του νησιού.

Για πολλούς μεγάλο ερωτηματικό είναι οι 100 υπάλληλοι του Nammos, που σύμφωνα με πληροφορίες έπαψαν να εργάζονται προ ημερών, ενώ παραμένει άγνωστο πόσοι από αυτούς παραμένουν ακόμη στο νησί και πόσοι έχουν αναχωρήσει.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, θα πρέπει όλοι να κάνουν το τεστ ή να μπουν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν κάποιοι έχουν κολλήσει τον ιό και να ακολουθήσουν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Σε ό,τι αφορά τις δύο επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την Παρασκευή και η επαναλειτουργία τους θα επανεξεταστεί από την ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τον Covid-19.
Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι αμφότερα θα ανοίξουν την συγκεκριμένη ημέρα και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν.

Από χθες το βράδυ όταν το protothema.gr αποκάλυψε πρώτο τα δύο «λουκέτα» λόγω κορωνοϊού στα δύο γνωστά beach bar, όλοι στο νησί συζητούσαν το συγκεκριμένο θέμα.

Πάντως παρά την κατά γενική ομολογία χαμένη σεζόν, υπάρχουν ακόμη τουρίστες στην Μύκονο και μάλιστα τα καταστήματα στον Γιαλό χθες το βράδυ ήταν γεμάτα από κόσμο μέχρι τις δώδεκα.

Τότε που όλα κλείνουν και η Χώρα αδειάζει μέσα σε μια ώρα από τους τουρίστες και τους τελευταίους παραθεριστές ενός πολύ διαφορετικού Σεπτέμβρη στο νησί των ανέμων.

Δείτε την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας:d9ed18f7-dddc-4e37-aa5a-8f9b143b42a7

Πηγή: Protothema.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X