ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπορεί κάποιος να νοσήσει δύο φορές από τον κορωνοϊό;

Πολλά ερωτήματα παραμένουν ακόμα αναπάντητα

Όσο μένουμε σπίτι παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από τον νέο κορωνοϊό COVID-19 που ήταν η αιτία η μισή ανθρωπότητα περίπου να μπει σε καραντίνα.

Η αλήθεια είναι πολλά ερωτήματα παραμένουν ακόμα αναπάντητα όσον αφορά την πανδημία. Ένα από αυτά αν μπορεί κάποιος να νοσήσει δύο φορές από τον ιό.

Στην Ιαπωνία την 1η Φεβρουαρίου μια 40χρονη γυναίκα πήρε εξιτήριο ύστερα από θεραπεία εναντίον του κορωνοϊού. Λίγες μέρες αργότερα στις 26 Φεβρουαρίου η ίδια διαγνώστηκε ξανά με κορωνοϊό. Υπάρχουν όμως υποψίες ότι η γυναίκα δεν ανάρρωσε ποτέ πλήρως την πρώτη φορά.

Σύμφωνα με τον Dr. Randy Orr, διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Northwestern Lake Forest της Μεγάλης Βρετανίας «Υπάρχουν κάποια ζητήματα με την ποιότητα των τεστ, κάτι που είναι κατανοητό και αναμενόμενο, ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπόψη το σε πόσο λίγο χρόνο χρειάστηκε να κατασκευαστούν πάρα πολλά τεστ καθώς και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητά τους».

Με βάση τα λεγόμενα του Dr. Orr, υπάρχει πιθανότητα η διάγνωση ή η θεραπεία του κορωνοϊού να μην ήταν σωστές. Για αυτό τον λόγο δεν πρέπει να μας ανησυχεί αν κάποιος μπορεί να κολλήσει δεύτερη φορά τον ιό.

Τονίζει ακόμα ότι, «Η πρόσφατη ιστορία μας έχει δείξει ότι όταν ένας ασθενής μολυνθεί με Covid-19 αποκτά ένα σημαντικό βαθμό ανοσίας ή προστασίας από τον ιό για αρκετούς μήνες. Η αρχική μόλυνση λειτουργεί ως άτυπο εμβόλιο. Το ανοσοποιητικό αναγνωρίζει γρήγορα έναν ιό που έχει συναντήσει ξανά – έτσι είτε δε νοσούμε καθόλου είτε, συνήθως, πολύ ελαφρά». 

Δείτε την συνέχεια στο must.com.cy

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X