ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Τα παιδιά τους θα πάρουν «ψίχουλα» από την περιουσία τους

Μοιράζουν την περιουσία τους μετά το διαζύγιο

Αφού το διαζύγιο του Μπιλ Γκέιτς με την κατά εννέα χρόνια νεότερή του Μελίντα οριστικοποιήθηκε μετά από 27 χρόνια γάμου, ακολουθούν τα διαδικαστικά ζητήματα και φυσικά, η μοιρασιά της περιουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΜΖ, η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 130 δισ. δολάρια και ενδέχεται η πρώην σύζυγός του Μελίντα να λάβει τα μισά εξ αυτών, δηλαδή περίπου 65 δισ. δολάρια. Επιπλέον, η Μελίντα άφησε να εννοηθεί πως θα κρατήσει το επώνυμο του συζύγου της, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν και τον θέλουν να την έχει απατήσει παραπάνω από μία φορά.

Πέρα από όλα αυτά, η Μελίντα Γκέιτς έχει λάβει ήδη μετοχές αξίας δύο δισ. δολαρίων από την ίδια ημέρα, όταν και κατέθεσε την αίτηση του διαζυγίου, ενώ την επόμενη ακριβώς ημέρα, ο πρώην σύζυγός της κατέθεσε στο χαρτοφυλάκιό της και 25 εκατ. μετοχές της μεξικανικής Coca-Cola. Ίσως, όλες αυτές οι μετοχές να ήταν και ο λόγος, που δεν απαίτησε κι επιπλέον διατροφή.

Από την άλλη μεριά, τα παιδιά του πρώην ζευγαριού ίσως, είναι και οι μόνοι «αδικημένοι» της υπόθεσης, καθώς θα λάβουν πολύ λιγότερα χρήματα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, θα λάβουν ο καθένας τους περίπου 10 εκατ. δολάρια από τους γονείς τους και δεν θα έχουν μερίδιο από την υπόλοιπη περιουσία. Άλλωστε, πριν καν πάρει την απόφαση για τον χωρισμό από την Μελίντα, πριν από επτά χρόνια, ο Μπιλ Γκέιτς είχε ανακοινώσει κατά την διάρκεια ενός συνεδρείου στον Καναδά ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του θα πάει στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Βέβαια, κάθε ένα από τα παιδιά τους έχει τραβήξει τον δικό του δρόμο και μάλιστα, κανένα τους δεν ακολουθεί τα βήματα των γονιών τους. Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη κόρη τους, η 25χρονη Τζένιφερ-Κάθριν αρραβωνιάστηκε τον αγαπημένο της, Νάγιελ Νασάρ και ασχολείται με την ιππασία. Ο 22χρονος γιος τους, ο Ρόρι-Τζον, ο οποίος και προτιμά να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχει σπουδάσει Επιστήμες Υπολογιστών και Οικονομικών, όμως ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την φιλανθρωπία. Τέλος, η μικρότερη κόρη τους, η 18χρονη Φοίβη-Αντέλ σκοπεύει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπαλέτο, αφού ολοκληρώσει τις σπουδές της στο διάσημο The School of American Ballet and Juilliard στη Νέα Υόρκη.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X