ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεξικό: Ο πόλεμος των καρτέλ «καθαρίζει» κόσμο

Εντοπίστηκαν 19 πτώματα

Οι κάτοικοι στη νοτιοδυτική Πολιτεία Μιτσοακάν είναι σοκαρισμένοι έπειτα από τον εντοπισμό 19 πτωμάτων, πολλά από τα οποία ήταν διαμελισμένα.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές πρόκειται για μέλη εγκληματικής συμμορίας, που έπεσαν θύματα βασανιστηρίων και στη συνέχεια εκτελέστηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, στον άγριο πόλεμο των καρτέλ ναρκωτικών που ευθύνεται για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων στο Μεξικο, τα τελευταία χρόνια.,

Τα θύματα, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες, βρέθηκαν σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στην περιοχή Ουρουαπάν, όπου δρουν καρτέλ των ναρκωτικών, δήλωσε ο πολιτειακός εισαγγελέας Αδριάν Λόπες στους δημοσιογράφους.

Μακάβριες φωτογραφίες που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν τέσσερα ημίγυμνα πτώματα κρεμασμένα σε μια γέφυρα. Άλλα δύο πτώματα κείτονται στον δρόμο από κάτω, ενώ ντόπιοι περνούν από το σημείο χωρίς να δίνουν σημασία.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες έχουν μετατρέψει τη Μιτσοακάν σε μια από τις Πολιτείες του Μεξικού με το οξύτερο πρόβλημα εξαιτίας της βίας των καρτέλ. Κάποιοι ντόπιοι έχουν σχηματίσει «ομάδες αυτοάμυνας», ορισμένες από αυτές όμως μετατρέπονται με τη σειρά τους σε συμμορίες.

Η Ουρουαπάν, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Μιτσοακάν, συγκαταλέγεται στα πεδία μαχών των καρτέλ, εν μέσω του λεγόμενου «πολέμου των ναρκωτικών» που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200.000 ανθρώπους από το 2006.

Πηγή: star.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X