ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μανώλης Δουρής, 19χρονος Αλβανός και ο «άγραφος νόμος» των φυλακών που τιμωρεί (vid,pic)

Δύο φρικιαστικά εγκλήματα που οι φερόμενοι δράστες ξυλοκοπήθηκαν στις φυλακές

Στέλλα Μάρκου

«Πέρα από την αλήθεια που βλέπεις, πέρα από την αλήθεια που ακούς, που διαβάζεις που αισθάνεσαι. Από την αλήθεια του θύτη και του θύματος υπάρχει και μια άλλη αλήθεια… όταν ο άνθρωπος ξεπερνάει τα όρια του και ο χρόνος χάνει την σημασία του , όταν η στιγμή γίνετε μια ζωή… μια λεπτή κόκκινη γραμμή».

Άνθρωποι που είναι δίπλα σου και νομίζεις πως τους ξέρεις, άτομα που συχνά περνάνε απαρατήρητα γιατί δεν διαφέρουν σε τίποτα από εσένα, μέσα σε μερικά μόλις λεπτά μπορούν να γίνουν οι πιο στυγνοί εγκληματίες.

Τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη Ελλάδα παρακολουθεί σαστισμένη τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, στην Ρόδο.

Ο «άγραφος νόμος» των φυλακών δεν συγχωρεί

Ο 19χρονος Αλβανός, φερόμενος δράστης του φονικού της Ελένης κατάγγειλε τον ξυλοδαρμό και βιασμό του από 20 συγκρατούμενους του.

Μανώλης Δούρης ο βιαστής και δολοφόνος του 6χρονου γιου του κακοποιήθηκε στη φυλακή.

Δύο διαφορετικά εγκλήματα με 24 ολόκληρα χρόνια διαφορά με κοινό παρονομαστή όμως δύο στοιχεία, τόσο την αγριότητα και φρικαλεότητα τους όσο και την τιμωρία από τον «άγραφο νόμο» των φυλακών που δεν συγχωρεί και δεν αναγνωρίζει κανένα ελαφρυντικό.

19χρονος Αλβανός

Με το που πήγε στις φυλακές Αυλώνας τον ξυλοφόρτωσαν είκοσι άτομα σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Ο ίδιος δήλωσε: «Μου επιτέθηκαν 20 άτομα. Με έβαλαν σε ένα δωμάτιο και άρχισαν να με χτυπάνε όλοι μαζί. Μου έβγαλαν το παντελόνι και με χτύπησαν τόσο πολύ ώστε λιποθύμησα. Από εκεί και έπειτα δεν θυμάμαι τι έγινε.

Όταν ξύπνησα ήμουν εντελώς γυμνός. Θέλω να εξεταστώ από ιατροδικαστή»

Το βίντεο του ξυλοδαρμού 

Μανώλης Δούρης (Δείτε το ιστορικό της υπόθεσης ΕΔΩ)

Ο Δουρής μεταφέρθηκε στις φυλακές της Τρίπολης εκεί όπου οι τρόφιμοι απειλούν με εξέγερση αναγκάζοντας τις αρχές τελικά να τον μεταφέρουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Κέρκυρας.

Στη διάρκεια της μεταφοράς ξυλοκοπείται άγρια, κακοποιείται και βιάζεται από τους υπόλοιπους κρατούμενους. Τα πλάνα των τηλεοπτικών καμερών δείχνουν έναν άνθρωπο πρησμένο από το ξύλο.

«Ο ένοχος ενός εγκλήματος πληροί τρεις προϋποθέσεις: είχε κίνητρο, είχε τα μέσα και είχε και την ευκαιρία.
Θεωρία εγκληματολογίας»

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση