ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μακελειό στην Ν. Ζηλανδία: Έτσι έγινε η αστραπιαία διάδοση του βίντεο

Στην γωνιά τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Αντρέας Γιωργαλλάς

Την Παρασκευή ένας ένοπλος κατάφερε να μεταδώσει ζωντανά για 17 λεπτά την επίθεση σε τζαμιά που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 50 ανθρώπων. Το facebook δήλωσε ότι το βίντεο είχε συνολικά 4000 θεάσεις πριν αφαιρεθεί. Το Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης προσπάθησε να σταματήσει και την διάδοση των αντιγράφων του επίμαχου βίντεο αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει την διεθνή κατακραυγή εναντίον του.

Πολλοί ηγέτες ανά το παγκόσμια κάλεσαν τις εταιρείες που έχουν υπό την σκέπη τους τα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ανάρτηση εξτρεμιστικού υλικού που «ανεβαίνει» στις πλατφόρμες τους.

Πέρα από το αυθεντικό βίντεο το οποίο κατέβηκε υπήρξε μια αστραπιαία αναπαραγωγή και διάδοση του και σε άλλες πλατφόρμες όπως το Youtube και το Twitter. Σε δήλωση του την Δευτέρα το facebook δίνει νέες πληροφορίες για το βιντεοσκοπημένο υλικό λέγοντας ότι η live μετάδοσή είχε λιγότερες από 200 θεάσεις.

Η πρώτη αναφορά για το πρωτότυπο βίντεο ήρθε από χρήστη 12 λεπτά μετά που ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας σταμάτησε την ζωντανή μετάδοση. Σύμφωνα με το facebook πριν ειδοποιηθεί για την ύπαρξη του επίμαχου υλικού κάποιος χρήστης έκανε αντίγραφο το οποίο ανάρτησε σε σελίδα ανταλλαγής αρχείων με αποτέλεσμα να υπάρξει μια μαζική αναπαραγωγή του.

Να σημειωθεί ότι το facebook είπε ότι, προ ημερών διέγραψε περισσότερα από 1.5 εκ. αντίτυπα του βίντεο την πρώτη μέρα μετά το περιστατικό ενώ 1.2 εκ. αυτών μπλοκαρίστηκαν κατά την φόρτωση τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση