ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μαφία» Κορυδαλλού: Το email αποκάλυψε το παρασκήνιο της διαπραγμάτευσης

Το email συνέταξε και κοινοποίησε την 3η Σεπτεμβρίου 2017 στους συνηγόρους του ο κατηγορούμενος σήμερα για τη «μαφία» του Κορυδαλλού δικηγόρος

Ενα άγνωστο παρασκήνιο από τις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν της δίκης για την απόπειρα δολοφονίας του 65χρονου –προφυλακισμένου σήμερα– δικηγόρου Γ.Α., με κατηγορούμενο τον έγκλειστο επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, αποκαλύπτει email που προσκόμισε ο δικηγόρος Θέμης Σοφός στο δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Το email συνέταξε και κοινοποίησε την 3η Σεπτεμβρίου 2017 στους συνηγόρους του ο κατηγορούμενος σήμερα για τη «μαφία» του Κορυδαλλού δικηγόρος. Σε αυτό, ο Γ.Α. τους ενημερώνει για την απόφασή του να μην παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την ένοπλη επίθεση εναντίον του, με κατηγορούμενο τον Αρη Φλώρο και διατυπώνει την αντίθεσή του για το γεγονός ότι οι συνήγοροί του ζήτησαν χρήματα –ως αμοιβή τους– από τον καταδικασμένο για την υπόθεση Energa επιχειρηματία.

«Ενημερώθηκα ότι κατά την τελευταία συνάντηση με τον Ζαφειρόπουλο ετέθη το ζήτημα της αμοιβής από τον Φλώρο, αμοιβή η οποία προσδιορίστηκε στις 200.000 ευρώ, συναρτήθηκε δε η στάση που θα κρατήσω στη δίκη με την προηγούμενη καταβολή αυτής της αμοιβής χωρίς ποτέ πριν να έχω ερωτηθεί και να έχω δώσει τη συγκατάθεσή μου», γράφει ο 65χρονος δικηγόρος και συνεχίζει «οι πάντες θα θεωρήσουν ότι πίσω από τις δικηγορικές αμοιβές κρύπτονται δικές μου αξιώσεις, τις οποίες, αν και τις αποποιήθηκα, τις επαναφέρω με τη μορφή δικηγορικών αμοιβών».

Στο ίδιο email ο 65χρονος δικηγόρος ενημέρωσε τους συνηγόρους του για την απόφασή του να μην παραστεί ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την εναντίον του επίθεση με κατηγορούμενο ως ηθικό αυτουργό τον Αριστείδη Φλώρο. «Δεν παρίσταμαι καθόλου ως πολιτικώς ενάγων, δηλώνοντας ότι επιθυμώ να απομακρυνθώ από την ιστορία αυτή, η οποία μου προκαλεί ταραχή και ψυχική καταπόνηση. Εξεταζόμενος δε ως μάρτυρας επιβεβαιώνω αυτά που προκύπτουν από το αποδεικτικό υλικό, δηλαδή την ενοχή των Αλβανών, ενώ για τη συμμετοχή ή όχι του Φλώρου δηλώνω ότι δεν έχω αποδείξεις με την έννοια που ο όρος έχει στην ποινική δικονομία».

Σε καταθέσεις που είχαν δώσει στην ΕΛ.ΑΣ. οι συνήγοροι του Αριστείδη Φλώρου, μετά τον φόνο του Ζαφειρόπουλου είχαν καταθέσει ότι οι δικηγόροι της πλευράς του 65χρονου είχαν ζητήσει αμοιβή 2 εκατ. ευρώ προκειμένου ο εντολέας τους να μην παραστεί στη δίκη ως πολιτικώς ενάγων. Τα ίδια επανέλαβαν πιο πρόσφατα ενώπιον του ειδικού εφέτη-ανακριτή που ανέλαβε να ερευνήσει την υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας» του Κορυδαλλού και να συσχετίσει με αυτή την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του 65χρονου, το 2014 στην Πεντέλη αλλά και τον φόνο του Ζαφειρόπουλου το φθινόπωρο του 2017.

Πηγή: kathimerini.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X