ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύμα-μαμούθ κατάπιε σέρφερ (vid)

Δείτε το βίντεο που κόβει την ανάσα

Η παραλία στο χωριό Ναζάρε της Πορτογαλίας είναι από τις πλέον αγαπημένες των σέρφερς παγκοσμίως. Και μία από τις πιο δύσκολες καθώς τα κύματα που καλούνται να «δαμάσουν» οι σέρφερς είναι πολλών μέτρων.

Η ατραξιόν είναι τόσο εντυπωσιακή που εκατοντάδες άτομα επισκέπτονται τον περίφημο φάρο της παραλίας, σημείο από το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος με ασφάλεια τα τεράστια κύματα και τους σέρφερς.


Ένας έμπειρος σέρφερ και ένας διασώστης ωστόσο μάλλον θα θυμούνται για χρόνια την περιπέτεια που έζησαν. Ο 51χρονος Πορτογάλος βετεράνος σέρφερ Σαλβαδόρ Βίγιας Μπόας έχασε την ισορροπία του την στιγμή που ένα κύμα-μαμούθ βρισκόταν σε πλήρη ανάπτυξη πριν εκτονωθεί με δύναμη στην άμμο της παραλίας.

Λίγα δεύτερα αργότερα ένας διασώστης πάνω σε ένα τζετ σκι εμφανίζεται για να μαζέψει τον ζαλισμένο σέρφερ. Ωστόσο άλλο ένα κύμα-τέρας έχει αρχίσει να διαμορφώνεται και να τους κυνηγά. Εν τέλει δεν μπόρεσαν να γλιτώσουν από το τεράστιο κύμα το οποίο τους κατάπιε.

Ο διασώστης Ραμόν Λαουρένο και ο Βίγιας Μπόας χάνονται στα κύματα...

Ο άνδρας που καταγράφει τις δραματικές στιγμές με το βίντεο βγάζει επιφωνήματα αγωνίας μέχρι που οι δύο άνδρες διακρίνονται και πάλι.

Τρίτο κύμα αρπάζει και πάλι τον έναν από τους δύο και ακολουθούν δευτερόλεπτα αγωνίας μέχρι την τελική λύτρωση.

 

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση