ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή

Το θύμα ήταν ηλικίας 66 ετών και εξέτιε ποινή για υπόθεση ναρκωτικών

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση στις φυλακές της χώρας, καθώς έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο η βία και οι δολοφονίες, οι θάνατοι , οι ξυλοδαρμοί, τα μαστιγώματα, τα μαχαιρώματα, μεταξύ των κρατουμένων, αλλά και οι ξυλοδαρμοί των σωφρονιστικών υπαλλήλων από κρατούμενους.

Την ίδια στιγμή, για τα περιστατικά αυτά το υπουργείο Δικαιοσύνης τηρεί την σιωπή των αμνών και αρκείται σε πολιτικά εφευρήματα ως προς την κατάσταση στις φυλακές της χώρας.

Ένα νέο περιστατικό θανάτου σημειώθηκε σήμερα στις φυλακές Τρικάλων αυτή τη φορά, ενώ χθές στις φυλακές Κορυδαλλού σημειώθηκε περιστατικό μαστιγώματος με αυτόσχέδιο μαστίγιο από καλώδια.

Στις φυλακές Τρικάλων, σήμερα το πρωί 55χρονος Αλβανός κρατούμενος ο οποίος εξέτιε ποινή 8 μηνών για παράνομη είσοδο στη χώρα και ο οποίος επρόκειτο σύντομα να αποφυλακιστεί, επιτέθηκε και σκότωσε 66χρονο συγκρατούμενό του. Ο τελευταίος που επίσης επρόκειτο να αποφυλακιστεί άμεσα, εξέτιε ποινή 12 μηνών για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Όπως έγινε γνωστό ο δράστης και το θύμα κρατούνταν ήδη μια εβδομάδα μαζί στον ίδιο χώρο υποδοχής της φυλακής, προκειμένου να βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το περιστατικό έχει διαταχθεί έκτακτος έλεγχος στη φυλακή Τρικάλων, από το Σώμα Επιθεώρησης και παράλληλα διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα από τον Εισαγγελέα Τρικάλων.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις φυλακές

Το επεισόδιο αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την εκτός ελέγχου κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι φυλακές στη χώρα καθώς τις τελευταίες εβδομάδες έχει καταγραφεί σειρά ακόμα και φονικών επεισοδίων με αποκορύφωμα το μαχαίρωμα μέχρι θανάτου Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, το οποίο, μάλιστα, καταγράφηκε και σε βίντεο.

Μόλις χθες, Πέμπτη, στον Κορυδαλλό υπήρξε επεισόδιο με έναν 33χρονο Έλληνα και έναν 27χρονο Αλβανό να πέφτουν θύματα άγριου βασανισμού από ομάδα κρατουμένων που τους χτύπημε με μαστίγια από καλώδια.

Την Τρίτη στις φυλακές Αυλώνα είχαν σημειωθεί επεισόδια ανάμεσα σε κρατούμενους που χρησιμοποίησαν στον μεταξύ τους «πόλεμο» μέχρι πέτρες και καυτά λάδια.

Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης στις ανακοινώσεις που εκδίδει μετά από κάθε επεισόδιο φροντίζει να μιλά μόνο για «αντιπαραθέσεις» και για «τραυματισμούς».

Την ίδια ώρα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τονίζουν ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις φυλακές προειδοποιώντας ότι η κατάσταση θα επιδεινώνεται καθημερινά.

 

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X