ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κορωνοϊός: Κλείνουν τα γραφεία του Facebook

«Λουκέτο» στα γραφεία του Facebook στο Λονδίνο

«Λουκέτο» στα γραφεία του Facebook στο Λονδίνο αποφάσισε να βάλει η ομώνυμη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, έπειτα από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση ελήφθη, όταν ένας εργαζόμενος, που διαμένει μόνιμα στη Σιγκαπούρη και επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας στη βρετανική πρωτεύουσα, κατά το χρονικό διάστημα 24-26 Φεβρουαρίου, διαγνώστηκε θετικός στον ιό Covid-19.

Εν τω μεταξύ, οι τεχνολογικοί κολοσσοί Amazon, Microsoft, Google και Facebook συνιστούν πλέον στους υπαλλήλους τους να μην προσέρχονται στους χώρους εργασίας τους, αλλά να δουλεύουν από το σπίτι.

Από την άλλη, η Amazon, που έχει περισσότερους από 50.000 εργαζομένους στο Σιάτλ και το Μπέλβιου, έκανε τις ίδιες συστάσεις προς τους υπαλλήλους της. «Μείνετε στο σπίτι σας μέχρι το τέλος του μήνα» δήλωσε εκπρόσωπος του κολοσσού του διαδικτυακού εμπορίου. Παράλληλα, η Google κάλεσε τους υπαλλήλους της να «περιοριστούν» σε κατ’ οίκον εργασία και να μην επισκεφθούν τα γραφεία της εταιρείας.

Στο Σαν Φρανσίσκο, η Lyft, μια πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών μεταφοράς, ζήτησε από τους υπαλλήλους της να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αφού ενημερώθηκε ότι ένας εξ αυτών είχε έρθει σε επαφή με ένα πρόσωπο που είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Τέλος, το Twitter, με έδρα και αυτό το Σαν Φρανσίσκο, ανακοίνωσε πως λαμβάνει τις μέγιστες προφυλάξεις και παροτρύνει τους εργαζομένους του να εργάζονται εξ αποστάσεως, αν αυτό είναι εφικτό.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση