ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κοροναϊός: Στους 80 ο αριθμός των νεκρών

Πάνω από 2.744 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο απολογισμός της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός στην Κίνα έχει φθάσει τα 2.744 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο σύνολο της επικράτειας, μετά τον εντοπισμό 769 νέων κρουσμάτων, ανακοίνωσε η κεντρική κυβέρνηση σήμερα Δευτέρα.

Πάντως, δεν επιβεβαιώθηκε κανένας νέος θάνατος πέραν της επαρχίας Χουμπέι, της εστίας της μόλυνσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εκεί καταγράφηκαν 24 θάνατοι, αυξάνοντας το σύνολο των θυμάτων σε όλη την Κίνα σε 80.

Ο νέος κοροναϊός είναι της ίδιας οικογένειας με αυτόν που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ), αφότου εμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Ουχάν και άρχισε να εξαπλώνεται τον Δεκέμβριο.

Στην Κίνα έχουν επιβεβαιωθεί 2.744 κρούσματα και 80 νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Οι 24 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, εστία της μόλυνσης. Κανένας νέος θάνατος δεν αναφέρθηκε εκτός αυτής της περιοχής.

Χθες Κυριακή αναφέρθηκε ο πρώτος θάνατος στη Σαγκάη, αυτός ενός 88χρονου άνδρα.

Έξι κρούσματα καταγράφηκαν στην αυτόνομη περιοχή του Χονγκ Κονγκ. Πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς είχαν ταξιδέψει στην Ουχάν.

Πέντε κρούσματα έχουν αναφερθεί στην αυτόνομη περιοχή του Μακάο, το πρώτο την 22η Ιανουαρίου. Επρόκειτο για μια επιχειρηματία 52 ετών που είχε φθάσει με τρένο τρεις ημέρες νωρίτερα από την πόλη Τζουχάι.

Στην Ταϊλάνδη εντοπίστηκαν πέντε κρούσματα. Πρόκειται για τέσσερις Κινέζους από την Ουχάν και μια Ταϊλανδή που είχε ταξιδέψει στην πόλη αυτή. Στην Ταϊλάνδη αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα εκτός Κίνας, την 8η Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X