ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κι όμως! Στριπτιζάδικο έκανε μήνυση για το lockdown

Η ανατρεπτική απόφαση του δικαστή ανοίγει τον δρόμο για να ανεβάσουν ρολά όλα τα εστιατόρια της περιοχής

Δικαστής επέφερε συντριπτικό πλήγμα στο lockdown στην Καλιφόρνια που επέβαλε ο κυβερνήτης Gavin Newsom, σε μια ιστορική απόφαση που μπορεί να επιτρέψει το άνοιγμα όλων των εστιατορίων του Σαν Ντιέγκο.

Ο ανώτατος δικαστής του Σαν Ντιέγκο, Joel Wohlfeil, έκρινε πως οι δημοφιλείς αλυσίδες στριπτιζάδικων Pacers International Showgirls και Cheetahs Gentlemen's Club μπορούν να ξανανοίξουν, επεκτείνοντας μάλιστα την εντολή του ώστε να περιλαμβάνει και τα εστιατόρια της πόλης.

Με τη δίκη να εκκρεμεί, ο δικαστής απαγορεύει «σε κάθε κυβερνητική οντότητα ή αστυνομική αρχή να εφαρμόσει τα μέτρα lockdown του Newsom κατά των στριπτιζάδικων, αλλά και κατά των εστιατορίων του Σαν Ντιέγκο που ακολουθούν τα βασικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς της Covid-19».

Ο δικαστής παρατήρησε πως οι δύο αλυσίδες ενήλικης ψυχαγωγίας είχαν λειτουργήσει για 5 εβδομάδες μέσα στην πανδημία κάτω από τα δικά τους μέτρα ασφαλείας, μεταξύ αυτών η κοινωνική απόσταση στριπτιζέζ και πελάτη και η υποχρεωτική χρήση μάσκας απ’ όλους.

Οι αρχές του Σαν Ντιέγκο είναι ανάστατες από την ιστορική απόφαση. Οι εισαγγελείς θα συναντηθούν εκτάκτως «για να αποκωδικοποιήσουν την απόφαση και να καθορίσουν τι έρχεται μετά», όπως είπε εκπρόσωπος της κομητείας του Σαν Ντιέγκο.

«Παρά το γεγονός ότι είμαστε απογοητευμένοι από τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, παραμένουμε επικεντρωμένοι στην προστασία της υγείας και της ασφάλειας όλων των Καλιφορνέζων», δήλωσε το γραφείο του κυβερνήτη Newsom.

Οι δύο αλυσίδες στριπ κλαμπ χαιρέτισαν την απόφαση, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να λειτουργούν τηρώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X