ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κι όμως αυτή η γυναίκα βγάζει χιλιάδες δολάρια... ψιθυρίζοντας

Μια 20χρονη φοιτήτρια από την Αγγλία, έχει κερδίσει περισσότερα από 58.000 δολάρια στο YouTube

Τα βίντεο της Λότι Φέλοους, που λέγεται ότι πυροδοτούν την Αυτόνομη Αισθητήρια Ανταπόκριση Μεσημβρινών (ASMR), έχουν γίνει αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του γεγονότος ότι ορισμένοι οπαδοί λένε πως τόσο τα ίδια τα βίντεο όσο και οι ήχοι που παράγει παρέχουν ένα καταπραϋντικό αίσθημα.

Τι είναι το ASMR όμως;

Είναι η ανταπόκριση του ανθρώπινου εγκεφάλου σε συγκεκριμένους ήχους με την μέθοδο του «triggering». Δηλαδή, οι ήχοι αυτοί σε συνδυασμό με την εικόνα (που όμως είναι δευτερεύουσα) «τριγκάρουν» στον εγκέφαλο του υποκείμενου, συγκεκριμένες αισθήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την χαλάρωσή του. Είναι δηλαδή εκείνη η παράξενη, γλυκιά αίσθηση που «διασχίζει» από τον εγκέφαλο, την πλάτη σας, μέχρι τις άκρες των δακτύλων σας, όπως όταν κάποιος ψιθυρίζει δίπλα στο αυτί σας ή όταν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας.

Πώς ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο ASMR στο YouTube

«Η μητέρα μου είχε ακούσει για το ASMR στο ραδιόφωνο και μου το πρότεινε όταν αντιμετώπιζα θέματα με την ψυχική μου υγεία και τον ύπνο» δήλωσε στο JAM Press. «Θυμάμαι να το ψάχνω στο YouTube και αρχικά να σκέφτομαι ότι ήταν το πιο περίεργο και αστείο πράγμα. Αφού το παρακολούθησα για λίγα λεπτά, τότε συνειδητοποίησα ότι ήταν μια χαλαρωτική αίσθηση που είχα βιώσει άπειρες φορές, αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς ήταν. Έχω γοητευτεί από τότε».

Η φοιτήτρια προσθέτει επίσης πως η παρακολούθηση αυτών των βίντεο στο YouTube «έκανε το μυαλό μου να κουράζεται και ένιωθα πάντα υπνηλία». Η 20χρονη ξεκίνησε τα δικά της βίντεο, ψιθυρίζοντας χαιρετισμούς όπως το «Γεια σας αγαπητοί μου» και συνέχισε παίζοντας ρόλους όπως της μεγάλης αδερφή αλλά και του γιατρού.


Αν και πολλοί μπορεί να τα βρίσκουν σέξι, η Φέλοους, είπε ότι βλέπει τα βίντεό της στο YouTube ως έναν τρόπο για να βοηθά τους άλλους. «Μπορώ να καταλάβω γιατί το αργό ψιθύρισμα ή οι λέξεις όπως «παιχνίδι ρόλων» μπορεί να παρερμηνευθούν ως σεξουαλικά και υπάρχουν κάποιες γυναίκες που είναι κάνουν πιο αποκαλυπτικές εμφανίσεις για να λάβουν περισσότερες προβολές» ανέφερε η Φέλοους. «Με απογοητεύει όλο αυτό, γιατί ο κόσμος μπορεί εύκολα να απορρίψει την ιδέα του ASMR ως παράξενη και σεξουαλική ενώ στην πραγματικότητα βοηθά σοβαρά τόσους πολλούς ανθρώπους».

Σέξι ή θεραπευτικά;


Το είδος αυτών των βίντεο έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις όλα αυτά τα χρόνια, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι πρόκειται για σεξουαλικό φετίχ – μάλιστα η Κίνα προσπάθησε να περιορίσει την προβολή αυτών των βίντεο γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ωστόσο, μια μελέτη του 2015, διαπίστωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών ASMR, το χρησιμοποιούν για χαλάρωση και μόλις το 55 το βρήκε σεξουαλικό.

Όσο για την 20χρονη φοιτήτρια, όπως λέει τα χρήματα που της αποφέρουν τα βίντεό της, είναι για το μέλλον της. «Προφανώς, τα χρήματα είναι επίσης ένα μπόνους, καθώς σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βρω μια κανονική δουλειά. Έχω ήδη αγοράσει αυτοκίνητο και εξοικονομώ χρήματα για την αγορά ενός σπιτιού» είπε.

Πηγή: iefimerida.gr

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X