ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κάτι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σκότωσε τους γονείς μου» (vid)

Δύο θάνατοι – μυστήριο και η αγωνιώδης αναζήτηση της κόρης για να βρει απαντήσεις

Η κόρη ενός ζευγαριού από τη Μεγάλη Βρετανία που άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 21 Αυγούστου σε ξενοδοχείο της Χουργκάντα, προσπαθεί να ενώσει τα κομμάτια του παζλ και να βρει τι ακριβώς ήταν αυτό που σκότωσε τους γονείς της.

Ο 69χρονος Τζον Κούπερ και η 63χρονη σύζυγός του Σούζαν από το Μπέρνλεϊ, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Αίγυπτο, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί ακόμα τα ακριβή αίτια θανάτου.

Η κόρη τους Κέλι Όρμεροντ που τους συνόδευε μαζί με την κόρη της στις διακοπές περιγράφει στο BBC τις δραματικές ώρες που βίωσε.

«Η κόρη μου μου είπε πως μύριζαν κάτι που ήταν λίγο αστείο. Το μόνο που έκαναν ήταν να ψεκάσουν λίγο άρωμα στο δωμάτιο για να εξαλειφθεί η μυρωδιά», αναφέρει η γυναίκα. Οι Αιγύπτιοι ερευνητές που βρέθηκαν στο δωμάτιο το Σάββατο 25/8 δεν εντόπισαν κάποιο τοξικό αέριο που θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραίο για τη ζωή τους.

Το ζευγάρι έχαιρε άκρας υγείας και ήταν σε καλή φυσική κατάσταση, σύμφωνα με την Κέλι Όρμεροντ. «Ούτε κοιλιά δεν είχαν. Το προηγούμενο βράδυ, πριν πάμε για ύπνο, είχαμε ένα πολύ ωραίο οικογενειακό δείπνο και ήταν υγιέστατοι», αναφέρει χαρακτηριστικά στο BBC.

Την επομένη όμως η κατάσταση άλλαξε δραματικά. Οι γονείς της δεν κατέβηκαν για πρωϊνό και αυτό τη θορύβησε με αποτέλεσμα να επισκεφθεί το δωμάτιό τους.

«Ανοίγοντας την πόρτα είδα ότι ο πατέρας μου ήταν ακουμπισμένος στο κρεβάτι και έδειχνε πολύ άρρωστος. Μου είπε πως αισθανόταν "πραγματικά άσχημα", βρισκόταν σε λήθαργο και έκανε συνέχεια εμετό».

Δύο γιατροί επισκέφθηκαν το δωμάτιο για να εξετάσουν τον πατέρα της κοπέλας. «Δεν ασχολήθηκαν τόσο με τη μητέρα μου γιατί έβλεπαν πως ο πατέρας μου ήταν πιο πολύ άρρωστος. Βασικά προσπάθησαν να του σώσουν τη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν. Του έκαναν τεχνητή αναπνοή αλλά τίποτα δεν μπορούσε να τον βοηθήσει. Τίποτα δεν μπορούσε να τον σώσει», περιγράφει.

«Η μητέρα μου δεν είχε ιδέα για το τι ακριβώς συμβαίνει - δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι γινόταν γύρω της γιατί ήταν και αυτή σε άσχημη κατάσταση». Όπως είπε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά λίγο αργότερα ξεψύχησε.

«Δεν νομίζω ότι ευθύνεται κάποιο άτομο για τον θάνατό τους. Νομίζω ότι όταν επέστρεψαν εκείνο το βράδυ στο δωμάτιό τους υπήρχε κάτι μέσα στο δωμάτιο το οποίο τους σκότωσε. Το αν είχαν εισπνεύσει κάτι που τους δηλητηρίασε δεν το γνωρίζω. Μπορώ να έχω μόνο τη γνώμη μου για το τι συνέβη, αλλά κάτι υπήρχε στο δωμάτιο που σκότωσε τους γονείς μου».

Ο αιγύπτιος εισαγγελέας Ναμπίλ Σαντέκ ανέφερε το Σάββατο 25/8 πως οι εγκαταστάσεις στο δωμάτιο του ζευγαριού ήταν ασφαλείς και πως ο εξοπλισμός λειτουργούσε χωρίς κάποια βλάβη. Η πρώτη εξέταση που έγινε στις σορούς των δύο Βρετανών, έδειξε πως ο κύριος Κούπερ «αντιμετώπισε μια τεράστια πτώση στην αρτηριακή του πίεση και η καρδιά του σταμάτησε να λειτουργεί απότομα», ενώ ο θάνατος της συζύγου του προκλήθηκε από «διακοπή της κυκλοφορίας του αίματος και των αναπνευστικών λειτουργιών».

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας αναμένονται εντός δέκα ημερών.

Όπως ανέφερε ο CEO της ταξιδιωτικής εταιρείας που διοργάνωσε το ταξίδι, Πίτερ Φανκχάουζερ «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Δεν έχουμε τέτοια ένδειξη, αλλά δεν θέλω να αποκλείσω τίποτα πριν μάθω τα ακριβή αίτια».

Μετά το τραγικό περιστατικό η εταιρεία για προληπτικούς λόγους, όπως ανέφερε, έστειλε κάποιους παραθεριστές πίσω στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ επιβεβαίωσε πως 13 πελάτες της έπαθαν δηλητηρίαση χωρίς όμως να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα.

 

Πηγή: newsbeast

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X