ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία (Vid,Pics)

6 βαθμοί στην κλίμακας ρίχτερ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε στην πόλη Ντενιζλί στη νοτιοδυτική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό παρατηρητήριο της χώρας, ενώ ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο του Καντιλί –που αρχικά ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών– η δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 8 χιλιομέτρων. Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών. Το πρακτορείο Reuters αρχικά είχε αναφέρει ότι, σύμφωνα με το USGS, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι άσχημο στο κέντρο του Ντενιζλί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Οζμάν Ζολάν στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk.

«Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα. Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», πρόσθεσε.

Νωρίτερα

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ που έγινε αισθητός στο ανατολικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες σημειώθηκε στις 11:40 το πρωί της Πέμπτης στα τουρκικά παράλια, σε μικρή απόσταση από τη Σμύρνη, σύμφωνα με μετρήσεις του Γεωδυναμικού και του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 35 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σάμου.

Νωρίτερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δημοσίευσε μέτρηση και για δόνηση 4,1 βαθμών ανοιχτά της Ανδρου, η οποία όμως στη συνέχεια αποσύρθηκε.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X