ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΗΠΑ: Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά αναβολή των προεδρικών εκλογών

Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να αναβληθούν οι εκλογές

Την αναβολή των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου ζητά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενος αβάσιμα επιχειρήματα περί νοθείας των εκλογών λόγω της αύξησης της επιστολικής ψήφου.

Οι ημερομηνίες των αμερικανικών εκλογών καθορίζονται από το Κογκρέσο. Το Σύνταγμα δεν προβλέπει καμία καθυστέρηση στην ορκωμοσία του εκάστοτε προέδρου, που αυτή τη φορά είναι προγραμματισμένη για το 2021, ενώ όπως αναφέρεται, δεν του παρέχεται τέτοια δυνατότητα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι με την καθολική ψηφοφορία θα υπάρξουν προβλήματα στην ασφάλεια των αποτελεσμάτων. Όπως έγραψε στο twitter, οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και δόλιες εκλογές στην ιστορία. ««Με την ψήφο διά αλληλογραφίας (…) οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και οι πιο νόθες στην ιστορία», έγραψε στο Twitter ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος. «Θα ήταν πραγματική ντροπή για τις Ηνωμένες Πολιτείες», συνέχισε, θέτοντας το ερώτημα: «Αναβολή των εκλογών μέχρι ο κόσμος να μπορεί να ψηφίσει κανονικά και με ασφάλεια;».

 

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X