ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η στιγμή της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροπλάνου μετά την σύγκρουση με πουλιά (Vids)

Ψύχραιμος επιβάτης απαθανάτισε την στιγμή

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για 233 επιβάτες ρωσικού αεροπλάνου που προσγειώθηκε σε χωράφι με καλαμπόκια μετά από «σύγκρουση» με σμήνος πουλιών.

Η συγκλονιστική στιγμή καταγράφηκε από επιβάτη του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται ανακοινώσεις από την εταιρεία και την τοπική υπηρεσία αερομεταφορών, το Airbus 321 της Ural Airlines, έπεσε πάνω σε ένα σμήνος γλάρων λίγη ώρα μετά από την απογείωσή του την Πέμπτη, με αποτέλεσμα πτηνά να εισχωρήσουν και στους δύο κινητήρες του.

Οι πιλότοι, διαπιστώνοντας ότι οι κινητήρες δυσλειτουργούσαν, αναγκάστηκαν να προσγειώσουν το αεροπλάνο σε ένα χωράφι, περίπου 1 χλμ μακριά από τον Διεθνή Αερολιμένα Ζουκόφσκι, νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Το αεροσκάφος εκκενώθηκε και τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, ανακοίνωσε αρχικά η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών της Ρωσίας, Ροσαβιάτσια. Σε ανακοίνωση πάντως που εξέδωσε αργότερα το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας αναφέρεται ότι συνολικά τραυματίστηκαν 23 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Όπως μεταδίδει το Russia Today, δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο, η αναγκαστική προσγείωση έγινε χωρίς το αεροσκάφος να κατεβάσει τους τροχούς του, δηλαδή «με την κοιλιά», αφού οι κινητήρες είχαν σβήσει την ώρα της προσγείωσης.

H «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» χαρακτηρίζει «ήρωα» τον πιλότο Νταμίρ Γιουσούποφ, επισημαίνοντας ότι έσωσε 233 ζωές, «πετυχαίνοντας να προσγειώσει το αεροσκάφος σε χωράφι χωρίς να λειτουργεί το σύστημα προσγείωσης». Η κρατική τηλεόραση, σύμφωνα με το Reuters, χαρακτήρισε το περιστατικό «θαύμα πάνω από το Ραμένσκαγιε», αφού κατάφεραν να γλιτώσουν όλοι οι επιβάτες, παρά την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Πηγή: protothema.gr 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X