ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η στιγμή που οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν το μακελάρη (vid)

«Είναι πιθανόν να είχε σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους»

Χάρη στην επέμβαση δύο αστυνομικών από γειτονική πόλη, σταμάτησε ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας τη δολοφονική του δράση.

Βίντεο που τραβήχτηκε από όχημα που βρισκόταν στη λεωφόρο που έγινε η σύλληψη του Τάραντ δείχνει το αυτοκίνητο του δράστη ακινητοποιημένο στο πλάι ενός πεζοδρομίου από ένα περιπολικό το οποίο είχε προηγουμένως πέσει πάνω του. Μία από τις μπροστινές ρόδες του αυτοκινήτου του δράστη έχει σηκωθεί από το έδαφος και εξακολουθεί να γυρνά.


Απαθής ο μακελάρης - Τι ψάχνουν για το ταξίδι «μυστήριο» στα Βαλκάνια


Από τους δύο αστυνομικούς ο ένας προέταξε το όπλο προς την κατεύθυνση της ανοικτής πόρτας του αυτοκινήτου, στην πλευρά του συνοδηγού.

«Είναι πιθανόν να είχε σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους»

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας χαιρέτισαν το θάρρος των δύο ανδρών, ενώ η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν ανέφερε ότι ο μακελάρης Μπρέντον Ταράντ, είναι πιθανό να είχε σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους αν δεν είχαν επέμβει οι δύο αστυνομικοί.

Συνολικά 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά του δράστη ο οποίος εισέβαλε σε δύο τεμένη του Κράισττσερτς.

«Ο δράστης βρισκόταν σε κίνηση. Είχε δύο ακόμη όπλα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε και είναι ξεκάθαρο ότι σκοπός του ήταν να συνεχίσει τις επιθέσεις», τόνισε η Άρντερν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Κράισττσερτς.

«Παρόντες ήταν δύο αστυνομικοί, νομίζω από το Λίνκολν», επεσήμανε η Άρντερν, αναφερόμενη σε μια μικρή πόλη νότια του Κράισττσερτς.

«Για όποιον έχει δει τις εικόνες είναι ξεκάθαρο ότι η Νέα Ζηλανδία αποτελεί προτεραιότητα για εκείνους», υπογράμμισε η πρωθυπουργός. «Ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση 36 λεπτά μετά την πρώτη κλήση», πρόσθεσε η Άρντερν.

Στις εικόνες φαίνονται επίσης οι αστυνομικοί να τραβούν έξω από το αυτοκίνητο έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας Μάικ Μπους εξήρε τους δύο αστυνομικούς που τερμάτισαν το μακελειό. «Είμαι εξαιρετικά περήφανος για τα όσα έκαναν», δήλωσε.

Πηγή: protothema 

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X