ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ισπανία - Νεαρός σκότωσε κλέφτη με γροθιές

Η ισπανική δικαιοσύνη ανέστειλε την φυλάκισή του

Νεαρός Ισπανός, που καταδικάστηκε για την εξ` αμελείας ανθρωποκτονία ενός κλέφτη και στο πλευρό του οποίου τάχθηκε η ισπανική ακροδεξιά, πέτυχε την αναστολή της ποινής φυλάκισής του, έγινε γνωστό από το δικαστήριο της Μάλαγας (νότια Ισπανία).

Σε μια απόφαση με ημερομηνία την 19η Ιουλίου, το δικαστήριο "έκρινε θεμιτό να παραχωρήσει στον καταδικασθέντα Μπόρχα Ου. το προνόμιο της αναστολής εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης δύο ετών".

Αυτόπτης μάρτυρας τον Φεβρουάριο του 2015 της επίθεσης εναντίον μίας γυναίκας, που είχαν μόλις κλέψει την τσάντα της, ο νεαρός άνδρας, υπάλληλος μιας ντισκοτέκ στο Φουενγκιρόλα (νότια), ακολούθησε έναν από τους ληστές και τον γρονθοκόπησε δύο φορές. Ο άνδρας έπεσε στο έδαφος και κατέληξε δύο ημέρες αργότερα έχοντας υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο Μπόρχα καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών και να καταβάλει αποζημίωση ύψους 180.000 ευρώ στις κόρες του θύματός του. Η ισπανική δικαιοσύνη διέταξε στα τέλη Ιουνίου την εκτέλεση της ποινής φυλάκισης, σημειώνοντας ότι δεν είχε καταβάλει παρά μόλις 6000 ευρώ στους συγγενείς του θύματος.

Ωστόσο, έπειτα από μια ευνοϊκή εισήγηση της εισαγγελίας, το δικαστήριο απεφάνθη τελικά να αναστείλει την εκτέλεση της ποινής του για τέσσερα χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα διαπράξει εκ νέου αξιόποινη πράξη και θα πληρώνει το ποσό των 250 ευρώ τον μήνα ως αποζημίωση.

Η υπόθεση, την οποία κατέγραψε εκτενώς ο συντηρητικός Τύπος, είχε λάβει πολιτικές διαστάσεις όταν το ακροδεξιό κόμμα Vox είχε ξεκινήσει μια πρωτοβουλία συμμετοχικής χρηματοδότησης για να βοηθήσει τον Μπόρχα να καταβάλει το ποσό της αποζημίωσης. Στις 18 Ιουλίου, το κόμμα ανακοίνωσε ότι είχε συγκεντρώσει 110.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X