ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η απάντηση του Ιράν για πόλεμο με τις ΗΠΑ

Δηλώσεις Χασάν Ροχανί

Το Ιράν δεν θα εξαπολύσει πόλεμο εναντίον κανενός κράτους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί, μία ημέρα αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την ανάπτυξη επιπλέον στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή καθώς οξύνεται η ένταση στην περιοχή μεταξύ Τεχεράνης και Ουάσινγκτον.

"Το Ιράν δεν θα εξαπολύσει πόλεμο εναντίον κανενός κράτους", τόνισε ο Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

"Αυτοί που είναι απέναντί μας είναι μια ομάδα πολιτικών με μικρή πείρα". "Παρά τις προσπάθειες της Αμερικής στην περιοχή, την επιθυμία τους να διακόψουν τους δεσμούς μας με όλο τον κόσμο και την επιθυμία τους να διατηρήσουν το Ιράν απομονωμένο, έχουν αποτύχει", υπογράμμισε ο Ιρανός πρόεδρος.

Φωτογράφισαν τον μαγνήτη της νάρκης πάνω στο πλοίο

Το αμερικανικό Πεντάγωνο δημοσιοποίησε χθες Δευτέρα νέες φωτογραφίες που διατείνεται ότι ενοχοποιούν το Ιράν για τις επιθέσεις εναντίον δύο δεξαμενόπλοιων που διαπράχθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη θάλασσα του Ομάν.

Οι 11 φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εικονίζουν ιδίως ένα κυκλικό μεταλλικό αντικείμενο, διαμέτρου τριών εκατοστών, πάνω στο κύτος του ιαπωνικού πετρελαιοφόρου Kokuka Courageous, το οποίο παρουσιάζεται ως ένας από τους μαγνήτες που επέτρεψαν την τοποθέτηση της νάρκης που δεν εξερράγη που η Ουάσινγκτον κατηγορεί τους Ιρανούς ότι απομάκρυναν μετά το συμβάν, τη 13η Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X