ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

H μικροσκοπική Πολωνέζα που σκότωσε τον μεγαλύτερο κροκόδειλο

Μια βολή ανάμεσα στα μάτια...αν και δεν είχε ξαναπιάσει ποτέ στα χέρια της τουφέκι!

Η τύχη της οικογένειας της Κριστίνα Παβλόφσκι άλλαξε για πάντα, όταν η μικρόσωμη Πολωνέζα μετανάστρια σκότωσε με μια βολή ανάμεσα στα μάτια έναν γιγάντιο κροκόδειλο , αν και δεν είχε ξαναπιάσει ποτέ στα χέρια της τουφέκι!

Η καριέρα της Κριστίνα ως κυνηγού κροκοδείλων ξεκίνησε το 1955 στην Καρούμπα της Αυστραλίας, όταν είδε έναν πελώριο κροκόδειλο αλμυρού νερού -το φονικότερο είδος του πλανήτη- να σέρνεται με απειλητικές διαθέσεις προς την τρίχρονη κόρη της Μπάρμπαρα. Ο γιος της μικρόσωμης, αλλά γενναίας γυναίκας, Τζορτζ Παβλόφσκι περιέγραψε στην Daily Mail Australia το αλησμόνητο περιστατικό: «Ο αδελφός μου βγήκε έξω κι όταν είδε το ερπετό φώναξε: “Μπάρμπαρα, κροκόδειλος!” Η μητέρα μου έτρεξε, άρπαξε το όπλο και τον πυροβόλησε ψύχραιμα ανάμεσα στα μάτια».

Η οικογένεια είχε μεταναστεύσει το 1949 από την Πολωνία στην Αυστραλία και δυσκολεύονταν να τα βγάλουν πέρα. Συνειδητοποίησαν, όμως, ότι χτύπησαν φλέβα χρυσού, όταν πήγαν να γδάρουν το σαρκοβόρο ερπετό. «Ένας αυτόχθονας μας βοήθησε να γδάρουμε το ζώο. Στείλαμε το δέρμα του στο Μπρίσμπεϊν και μας πλήρωσαν 10 λίρες σε μια εποχή που το μέσο βδομαδιάτικο ήταν 13 λίρες. Τότε ήταν που ο πατέρας μου, Ρον, σκέφτηκε ότι κάτι θα μπορούσαμε να κάνουμε μ’ αυτό», είπε ο Τζορτζ Παβλόφσκι. Έτσι έφτιαξαν από παλιοσίδερα και ξύλα μια μικρή βάρκα, που τη βάφτισαν “Joey” κι άρχισαν το κυνήγι κροκοδείλων.

Η ξανθιά κυνηγός κροκοδείλων με το κόκκινο κραγιόν και κόκκινα νύχια

Δύο χρόνια αργότερα, το 1957, η Κριστίνα είδε τη φήμη της να εκτοξεύεται όταν με μία μόνον βολή κατάφερε να σκοτώσει στον ποταμό Νόρμαν του Κουίνσλαντ έναν κροκόδειλο μήκους 8,6 μέτρων -τον μεγαλύτερο που πιάστηκε ή σκοτώθηκε μέχρι σήμερα στην Αυστραλία!

Ήταν ένα τέρας που προσπαθούσαν επί χρόνια να εξουδετερώσουν κυνηγοί και φαντάζεται κανείς την έκπληξή τους όταν μια «κυρία» κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσαν να πετύχουν τόσοι άνδρες συνάδελφοί της.

Με ύψος μόλις 1,60 μ., λαμπερά ξανθά μαλλιά, περιποιημένη, με κόκκινο κραγιόν στα χείλη και τα νύχια της πάντα βαμμένα κόκκινα η Κριστίνα Παβλόφσκι δεν φοβόταν να βουτά στους βάλτους και τα μανγκρόβια έλη περιτριγυρισμένη από σύννεφα κουνουπιών για να στήσει καρτέρι στα θηράματά της. Γρήγορα έγινε διάσημη ανά την υφήλιο για το απίστευτο σημάδι της, αφού μαζί με τον άνδρα της σκότωσε μέσα σε 15 χρόνια έως και 10.000 ερπετά -ακόμη κι όταν βρισκόντουσαν εν κινήσει! Λέγεται μάλιστα ότι η Κριστίνα -μητέρα τριών παιδιών- έχασε μόλις τρεις φορές το στόχο της στη διάρκεια της καριέρας της! Όπως έλεγε ο άνδρας της, Ρον: «[Η Κριστίνα] χειρίζεται το πιστόλι καλύτερα από μένα κι ακόμη καλύτερα πετυχαίνει κινούμενους στόχους με τουφέκι. Μπορούμε κι οι δυό μας να πετύχουμε το καπάκι ενός μπουκαλιού από απόσταση 90 μέτρων, αλλά η Κριστίνα μπορεί να πετύχει δυο φορές την ίδια τρύπα».

«Άσος στο σημάδι» και στο γδάρσιμο των κροκόδειλων

Ο Τζορτζ Παβλόφσκι μίλησε και για την αγάπη της μάνας του για τη μόδα. Μετά από κάθε κυνήγι κροκοδείλου η Κριστίνα Παβλόφσκι επέστρεφε στο σπίτι της, έβγαζε την πράσινη φόρμα παραλλαγής και φορούσε τα παραδοσιακά φουστάνια της δεκαετίας του 1950 για να χαλαρώσει.

«Αν και περνώ πολλές ώρες μέρα και νύχτα μέσα στις λάσπες και τα έλη, θέλω τα νύχια μου να είναι όμορφα, όταν πατάω τη σκανδάλη», είπε κάποτε η Κριστίνα σε δημοσιογράφους, ρουφώντας γουλιές από ένα ποτήρι σαμπάνιας. Δεν ήταν, όμως, μόνο στο σημάδι ικανότατη, αλλά και στο γδάρσιμο των κροκόδειλων. Μια φορά, μάλιστα, ένας άνδρας από τη βόρεια Αυστραλία την προκάλεσε σε διαγωνισμό, αλλά προτού προλάβει να τελειώσει το γδάρσιμο, εκείνη είχε ήδη γδάρει τον κροκόδειλο, έπλυνε, αλάτισε και τύλιξε το δέρμα του κι απολάμβανε χαμογελαστή τον καφέ της!

Με την πάροδο του χρόνου το ζεύγος Παβλόφσκι βαρέθηκε το κυνήγι και άρχισαν να ασχολούνται με την προστασία της άγριας φύσης δημιουργώντας την πρώτη φάρμα κροκόδειλων στην Αυστραλία. Κι αυτό το έργο τους, λέει ο γιος τους, είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά τους, αφού έβαλαν πρώτοι τα θεμέλια για τέτοια πρότζεκτ σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X