ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γκισλέιν Μάξγουελ: To «παρασκήνιο» της κινηματογραφικής σύλληψης με πράκτορες του FBI

«Ας πούμε απλά ότι δεν χτυπήσαμε ευγενικά την πόρτα» λέει αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση - Εκατομμύρια δολάρια κόστισε το παιχνίδι «γάτας-ποντικιού» ανάμεσα στο FBI και την 58χρονη

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, που κατηγορείται ότι προσήλκυε ανήλικα κορίτσια για λογαριασμό του Τζέφρι Έπσταϊν, παίζοντας καίριο ρόλο στο κύκλωμα μαστροπείας του δισεκατομμυριούχου, αναμένεται να εμφανιστεί σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης αυτήν την εβδομάδα μετά την επεισοδιακή της σύλληψη το πρωί της περασμένης Πέμπτης.

Διεθνή ΜΜΕ φέρνουν στο φως λεπτομέρειες για την επιχείρηση σύλληψης της Μάξγουελ, στην οποία φέρονται να συμμετείχαν 24 πράκτορες του FBI και αστυνομικοί από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, και η οποία έβαλε τέλος σε ένα παιχνίδι «γάτας-ποντικιού» που έπαιζε η Γκισλέιν με τις Αρχές επί έναν ολόκληρο χρόνο.

Σύμφωνα με πηγές της Mail On Sunday, ένοπλοι άνδρες άνοιξαν με τη βία την πόρτα του μυστικού «κρησφύγετου» της Μάξγουελ στο Νιου Χάμσαϊρ, προτού τη συλλάβουν και της φορέσουν χειροπέδες νωρίς το πρωί της περασμένης Πέμπτης.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, το FBI παρακολουθούσε με αεροσκάφη την πολυτελή οικία αξίας 800.000 λιρών όπου «κρυβόταν» η Μάξγουελ, για τουλάχιστον τέσσερις ώρες προτού ξεκινήσει η έφοδος, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα «ξεγλιστρήσει», αποφεύγοντας τη σύλληψη.

Η επιχείρηση εφόδου στο τεράστιο οίκημα του Μπράνφορντ ξεκίνησε στις 8.20, όταν 24 ένοπλοι άνδρες, συμπεριλαμβανομένων πρακτόρων του FBI, και αστυνομικών από τα τμήματα της Νέας Υόρκης και του Νιου Χάμσαϊρ, χρησιμοποίησαν ειδικό κόφτη για να σπάσουν την κλειδαριά της μεταλλικής πύλης που οδηγεί στο σπίτι που η αγόρασε με μετρητά η 58χρονη τον περασμένο Δεκέμβρη.

Ένας αστυνομικός δήλωσε στην Mail On Sunday: «Διασχίσαμε με κονβόι 15 οχημάτων τον ιδιωτικό δρόμο που εκτείνεται για μισό μίλι. Αρκεί να πω μονάχα ότι δεν χτυπήσαμε ευγενικά την πόρτα. Την σπάσαμε. Η Μάξγουελ ήταν ξύπνια και ντυμένη, στο καθιστικό, και φορούσε παντελόνι φόρμας με ένα μπλουζάκι. Παραδόξως, δεν είχε κάποια έντονη αντίδραση.

Ήταν σαν να μην συνειδητοποιούσε ακριβώς τι συνέβαινε. Πολύ γρήγορα τη γυρίσαμε πλάτη και της περάσαμε χειροπέδες. Η σύλληψη έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα». Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής είχαν θορυβηθεί νωρίτερα από τους ήχους αεροσκαφών, που άρχισαν να πετούν πάνω από τα σπίτια τους από τις 4.20 τα ξημερώματα, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ένας 59χρονος ξυλουργός που ζει στο απέναντι οίκημα, ο Ντικ Μόρις, εξηγεί ότι παραξενεύτηκε από τον διαρκή θόρυβο, και ότι μπόρεσε να διακρίνει μέσα από τα δέντρα ένα αεροσκάφος τύπου Cessna να πετά σε κυκλούς πάνω από τη γειτονιά. «Αργότερα συνειδητοποίησα ότι πρέπει να ήταν το FBI που ήθελε να σιγουρευτεί ότι δεν θα έσκαγε [η Γκισλέιν] προτού φτάσει η ομάδα εφόδου», είπε στη βρετανική εφημερίδα.

Μια πηγή της Daily Mail με γνώση εκ των έσω για την παρακολούθηση της 58χρονη φερόμενης συνεργού του Έπσταϊν ανέφερε ότι το FBI βρισκόταν στα ίχνη της από τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο δισεκατομμυριούχος αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του στη Νέα Υόρκη, έχοντας συλληφθεί για trafficking ανήλικων κοριτσιών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτό το «κυνηγητό» στοίχισε εκατομμύρια δολάρια και εκατοντάδες ώρες εργασίας στις Αρχές που συμμετείχαν. «Μιλάμε για τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια δολάρια ίσως και παραπάνω. Το FBI ακολουθούσε τα ίχνη της για έναν χρόνο.

Την έβρισκαν και μετά την έχαναν. Ήταν στο Κολοράντο και το Γουαϊόμινγκ και μετά έχασαν τα ίχνη της, μέχρι που εμφανίστηκε ξανά στο Νιου Χάμσαϊρ. Ήταν ένα παιχνίδι "γάτας-ποντικού" με υψηλό ρίσκο. Έπρεπε να βρουν στοιχεία για να στηρίξουν της υπόθεση εις βάρος της, τα οποία θα μπορούσαν να παρουσιαστούν στο δικαστήριο. Κατάφερε να τους ξεγλιστρήσει μία φορά, αλλά όταν απαγγελθηκαν κατηγορίες εις βάρος της πριν από δέκα μέρες, ο κύβος ερρίφθη».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η τοπική αστυνομία ενημερώθηκε για την έφοδο μόλις μια μέρα πριν πραγματοποιηθεί, δηλαδή την Τετάρτη. Ήδη από την περασμένη Δευτέρα όμως πράκτορες του FBI κατέφθαναν στην περιοχή. Μπορεί η Γκισλέιν Μάξγουελ να βρίσκεται πια στα χέρια των Αρχών, όμως η καταδίκη της για τα σοβαρά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται εις βάρος τριών θυμάτων - μεταξύ των οποίων και ενός 14χρονου κοριτσιού - δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολη ή σίγουρη, σύμφωνα με έναν δικηγόρο που έχει γνώση της υπόθεσης.

«Το έργο της εισαγγελίας είναι πολύ δύσκολο. Τα αδικήματα έλαβαν χώρα πριν από 26 χρόνια. Οι δικηγόροι της θα σφυροκοπήσουν ανελέητα τα θύματα και τους μάρτυρες τους», είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ο δικηγόρος. Μια άλλη πηγή της εφημερίδας με γνώση για την υπεράσπιση της 58χρονης, εξηγεί ότι η πλευρά της Γκισλέιν «προετοιμάζεται για πόλεμο». «Το περίμεναν αυτό εδώ και έναν χρόνο. Έχει τα χρήματα να φτιάξει την καλύτερη δυνατή νομική ομάδα... Δίνει μάχη για τη ζωή της και δεν πρόκειται να παραδοθεί ήσυχα. Επιμένει ότι είναι αθώα, όπως έκανε πάντα».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X