ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Εύβοια: Φωτογραφίες από το πιλοτήριο Chinook

Προκαλούν δέος

Οι φωτογραφίες της φωτιάς στην Εύβοια που τραβήχτηκαν μέσα από το πιλοτήριο των Chinook που επιχειρούν στην περιοχή από την πρώτη στιγμή, προκαλούν δέος.

Γιατί δείχνουν ανάγλυφα το μέτωπο της καταστροφής και το πόσο κοντά βρεθήκαμε σε μία ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή. Η τεράστια φωτιά μαίνεται δίπλα από τα σπίτια του χωριού Μακρυμάλλη, και η εικόνα της καταστροφής προκαλεί δέος.

Ταυτόχρονα αποτυπώνουν και τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες οι πιλότοι των Chinook της Αεροπορίας Στρατού, καλούνται να κάνουν το καθήκον τους. Πετούν όλη την ημέρα, και όλο το βράδυ οι μηχανικοί συντηρούν τα ελικόπτερα ώστε να είναι σε θέση να επιχειρήσουν το πρωί.

Τους ήρωες πιλότους των ελικοπτέρων επισκέφθηκε το πρωί ο αρχηγός ΓΕΣ και εξήρε την αυταπάρνησή τους και την συμβολή τους στην αντιμετώπιση της φωτιάς.

Κι αν οι πτήσεις πάνω από τις φλόγες χαρακτηρίζονται ηρωικές, οι προσπάθειες στο έδαφος, από τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής, μέσα σε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες κι ανάμεσα σε φλεγόμενα δέντρα, είναι πραγματικά άξιες θαυμασμού.

Να σημειωθεί ότι στη μάχη με τη φωτιά στην περιοχή Μακρυμάλλη Εύβοιας διατέθηκαν από τον Στρατό Ξηράς δύο ελικόπτερα CH-47 CHINOOK τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις χθες και σήμερα, τέσσερις ομάδες του Σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ» (40 άτομα ειδικά εκπαιδευμένα) και τέσσερις προωθητές γαιών μαζί με τα ρυμουλκά τους και το αντίστοιχο προσωπικό.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X