ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξελίξεις στην επίθεση με βιτριόλι: Επισκέπτονται εκτάκτως την Ιωάννα οι αστυνομικοί

Το ηχητικό που θα ακούσει η 34χρονη

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών αναμένεται να μεταβούν σήμερα στο «Θριάσιο» νοσοκομείο για να επιχειρήσουν να πάρουν νέα κατάθεση από την 34χρονη Ιωάννα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι, πριν δύο εβδομάδες στην περιοχή της Καλλιθέας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της «μαυροφορεμένης» γυναίκας που επιτέθηκε στην άτυχη Ιωάννα βρίσκονται σε κομβικό σημείο, καθώς οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν στα χέρια τους το ηχητικό ντοκουμέντο με την φωνή της δράστιδος από το τηλεφώνημα της δράστιδος στο ράδιο ταξί με το οποίο έφυγε από τον τόπο της επίθεσης. Μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται αν το τηλεφώνημα έγινε από τηλεφωνικό θάλαμο ή από καρτοκινητό, ωστόσο οι αστυνομικοί είναι αισιόδοξοι καθώς πρόκειται για ένα στοιχείο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των ερευνών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα επιχειρήσουν να πάρουν νέα κατάθεση από την 34χρονη, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να συνεργαστεί αποτελεσματικά, παρά το ψυχολογικό σοκ στο οποίο βρίσκεται.

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα αντιλήφθηκε τι έχει πάθει όταν είδε τα εγκαύματα στο χέρι της -Εχει καεί το 93% του προσώπου της
Σε σοβαρή κατάσταση παραμένει η 34χρονη Ιωάννα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι ενώ πήγαινε στη δουλειά της στην περιοχή της Καλλιθέας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» ο δικηγόρος της 34χρονης Απόστολος Λύτρας τόνισε ότι «έχει καεί το 93% του προσώπου της και το 20% του σώματός της. Οι πόνοι είναι αφόρητοι. Η ψυχολογική της κατάσταση δεν είναι καλή όπως και της οικογένειάς της». Συνεχίζοντας σημείωσε ότι η ποσότητα του καυστικού υγρού που έριξε η δράστις ήταν πολύ μεγάλη. Και συμπλήρωσε: «Η Ιωάννα δεν έχει δει το πρόσωπό της και αντιλήφθηκε τη ζημιά στο πρόσωπο όταν είδε το χέρι της. Θα μείνει αρκετό διάστημα μέσα στο νοσοκομείο, οι γιατροί κάνουν μεγάλες προσπάθειες να μην χάσει την όρασή της από το αριστερό μάτι».

Αναφερόμενος στις αστυνομικές έρευνες που μέχρι και σήμερα δεν έχουν οδηγήσει στη σύλληψη της μαυροφορεμένης γυναίκας που φέρεται να της επιτέθηκε ο Απόστολος Λύτρας, τόνισε ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί η δράστις του εγκλήματος, ενώ αποκάλυψε ότι έχουν εξεταστεί πάρα πολλοί μάρτυρες μέχρι στιγμής. «Νομίζω πάνω από 22 άτομα έχουν κληθεί στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών και έχουν δώσει κατάθεση και αυτό που περιμένει αυτή τη στιγμή η αστυνομία είναι αν βρει από βιντετοοπτικό υλικό κάτι που να συνδέει τη δράστη με την έρευνα».

Ο κ. Λύτρας δεν απέκλεισε κανένα σενάριο, ακόμα και το να είχε συνεργό η δράστις τόνισε ωστόσο ότι προσωπική του εκτίμηση είναι ότι γνώριζε πολύ καλά το χώρο εργασίας της Ιωάννας. «Δηλαδή θεωρώ ότι είχε ξαναπάει, ήξερε από πού να φύγει. Θεωρώ ότι είχε μελετήσει μέχρι και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διαφύγει». Ο δικηγόρος της κοπέλας τόνισε ότι του κάνει εντύπωση το γεγονός ότι κανείς δεν είδε τη δράστιδα και ούτε αυτή καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας

«Εμένα αυτό με οδηγεί ότι είχε κάποια πληροφόρηση ποιες κάμερες λειτουργούν από τη μία πλευρά γιατί από την άλλη πλευρά δεν υπήρχαν κάμερες» συνέχισε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η αστυνομία εξετάζει και το σενάριο να είναι πράγματι ένα επαγγελματικό πληρωμένο συμβόλαιο- χτύπημα. «Ούτε αυτό θα μου κάνει εντύπωση αν αύριο μεθαύριο βρεθεί η δράστις του εγκλήματος και φανεί ότι κάποιος άλλος την έβαλε να κάνει αυτή την πράξη».

Ο ίδιος εξήγησε ακόμη πως η 34χρονη τον ρωτάει συνεχώς για τα αποτελέσματα της έρευνας και εκτιμά ότι η δεν έχει να κρύψει τίποτα από την αστυνομία και τον ίδιο.

«Η 34χρονη κοπέλα δεν είχε διαφορές με κανέναν και δεν είχε δεχθεί απειλές», είπε ο κ. Λύτρας και δήλωσε ότι η Ιωάννα ακόμα και σήμερα ρωτά ποιος μπορεί να ήθελε να της κάνει τόσο κακό.

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση