ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εξαφάνιση Μαντλίν: Θα μπορούσε να την γλιτώσει ο υπ' αριθμόν 1 ύποπτος;

«Ξέρουν ότι ο Κριστιάν Μπρίκνερ δεν θα μιλήσει ποτέ...»

Αρχικά, η Εισαγγελία της Γερμανίας είχε υποστηρίξει ότι μπορεί να μην απαγγελθούν κατηγορίες στον βασικό ύποπτο για την υπόθεση εξαφάνισης της Μάντι, Κριστιάν Μπρίκνερ, αν και υπάρχουν στοιχεία που τον ενοχοποιούν. Δύο μήνες αργότερα, αυτό ακριβώς φοβούνται και οι πορτογαλικές αρχές.

Ο Γερμανός παιδεραστής, βασικός ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακάν το 2007 από θέρετρο της Πορτογαλίας, ενδέχεται να μην καταδικαστεί, όπως αναφέρουν σήμερα οι βρετανικές εφημερίδες «Mirror» και «Sun», επικαλούμενες τις αρχές της Πορτογαλίας.

Αν και υπάρχουν στοιχεία που ενοχοποιούν τον Γερμανό παιδεραστή για την εξαφάνιση του κοριτσιού πριν από 13 χρόνια.

Ο 43χρονος σήμερα Μπρίκνερ, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση σε φυλακή στο Κίελο της Γερμανίας για διακίνηση ναρκωτικών, ενδέχεται να αποφυλακιστεί.
Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος του έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης καθώς ο Γερμανός έχει ήδη εκτίσει τα 2/3 της ποινής που του είχε επιβληθεί.

«Πρέπει να είμαστε αρκετά ρεαλιστές. Οι έρευνές μας μπορεί να μην μας οδηγήσουν ποτέ στο να απαγγείλουμε κατηγορίες για την δολοφονία της Μαντλίν. Αν δεν βρούμε κάποια αποδείξεις, δεν θα προχωρήσουμε», υποστηρίζουν οι πορτογαλικές αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sun»΄.

Επιπλέον, ξέρουν καλά ότι ο Μπρίκνερ δεν πρόκειται να ανοίξει τα χαρτιά του.

«Ξέρουν ότι ο Κριστιάν Μπρίκνερ δεν θα μιλήσει ποτέ. Επομένως, εναπόκειται σε αυτούς να βρουν τα χαμένα κομμάτια του παζλ που θα τους οδηγήσουν να μάθουν επιτέλους τι συνέβη στη Mάντι».

Τον περασμένο μήνα, ο Φρίντριχ Φίλσερ, δικηγόρος του Μπρίκνερ, επέμεινε ότι ο πελάτης του δεν είχε καμία σχέση με την απαγωγή του κοριτσιού. Πρόσθεσε επίσης ότι ο Μπρίκνερ «δεν θα μιλήσει ποτέ με τους ανακριτές» καθώς δεν έχει «τίποτα να κρύψει».

Μπορεί ο Κρίστιαν Μπρίκνερ να αρνείται μέσω του δικηγόρου του την εμπλοκή του στην εξαφάνιση της Μαντλίν, ωστόσο το περιβάλλον του Γερμανού παιδόφιλου εμφανίζεται βέβαιο για την εμπλοκή του στην εξαφάνιση της Μάντι.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X