ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ετοίμαζε επιθέσεις στην Τουρκία ο «Turkofagos»

Επισκέφθηκε δύο φορές την χώρα

Δύο φορές επισκέφθηκε την Τουρκία ο δράστης της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία Μπρέντον Τάραντ, ενώ η τουρκική αστυνομία προσπαθεί να ανακαλύψει ποιες επαφές είχε και γιατί επισκέφθηκε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη.

Πηγές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που επικαλούνται τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν ότι ο δράστης πήγε για πρώτη φορά στην Τουρκία στις 17 Μαρτίου του 2016 και παρέμεινε για τρεις μέρες. Τη δεύτερη φορά ωστόσο πήγε στις 13 Σεπτεμβρίου και παρέμεινε για 43 μέρες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι μέσα σε οχτώ μήνες που ο δράστης επισκέφθηκε δύο φορές την Τουρκία πραγματοποιήθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις στη χώρα.

Η Ιντερπόλ ζήτησε ήδη από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να ερευνήσουν τι ακριβώς έκανε ο δράστης στην Τουρκία κατά τις επισκέψεις του και ήδη η τουρκική αστυνομία ανακάλυψε ότι κατά το δεύτερο ταξίδι του ο δράστης σχεδίαζε να πραγματοποιήσει ένοπλη επίθεση στην Τουρκία ωστόσο τελικά δεν τα κατάφερε και εγκατέλειψε τη χώρα. Κατά την παραμονή του χρησιμοποίησε δύο κινητά τηλέφωνα. Οι αρχές ασφαλείας ερευνούν με ποιους είχε επαφές ο δράστης κατά την παραμονή του στην Τουρκία, με ποιους επικοινώνησε τηλεφωνικώς και αν ακολούθησε την πορεία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X