ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έρχεσαι σε επαφή με χαρτονομίσματα; Να πλένεις συνεχώς τα χέρια σου

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί λόγω κορωνοϊού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρότρυνε τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν μετρητά να πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι, καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Telegraph, υπάρχει μια πιθανότητα η θανατηφόρα λοίμωξη να μπορεί να μεταδοθεί κατά την μεταφορά χρημάτων ή της ανταλλαγής τραπεζογραμματίων. «Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα αλλάζουν συχνά χέρια και μπορούν να μεταφέρουν όλων των ειδών τα βακτήρια και ιούς» δήλωσε εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Telegraph. «Θα συμβουλεύαμε τους ανθρώπους να πλένουν τα χέρια τους μετά από χρήση τραπεζογραμματίων και να αποφεύγουν να αγγίζουν το πρόσωπό τους».

Ο διεθνής παρατηρητής για την Υγεία, πρόσθεσε πως «είναι καλή ιδέα να κάνουμε ανέπαφες συναλλαγές». Ωστόσο, η οργάνωση διευκρίνισε αργότερα αναφορικά με τις συστάσεις της, λέγοντας ότι δεν παρότρυνε τους ανθρώπους να σταματήσουν να χρησιμοποιούν γενικά μετρητά.

«Ο ΠΟΥ δεν είπε πως τα τραπεζογραμμάτια μπορεί να μεταδίδουν τον κορωνοϊό, ούτε έχουμε εκδώσει προειδοποιήσεις ή δηλώσεις σχετικά με αυτό» δήλωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Φαντέλα Τσαϊμπ στο MarketWatch. «Ζητήθηκε από εμάς να πούμε εάν πιστεύουμε ότι τα τραπεζογραμμάτια μπορούν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό και απαντήσαμε πως πρέπει να πλένετε τα χέρια σας μετά την χρήση μετρητών, ειδικά εάν πιάνετε ή τρώτε φαγητό».

Έκτακτα μέτρα για την χρήση μετρητών στο Λούβρο

Εν των μεταξύ, οι φόβοι σχετικά με την χρήση τραπεζογραμματίων έχουν ωθήσει μέχρι και το διάσημο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, να σταματήσει να δέχεται μετρητά καθ’ όλη την διάρκεια της επιδημίας. Το διάσημο μουσείο θα δέχεται πληρωμές μόνο με κάρτα, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την προστασία των στελεχών από πιθανώς μολυσμένους ασθενείς.

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα πως θα βγάλει εκτός λειτουργίας τα τραπεζογραμμάτια για δύο εβδομάδες σε μια προσπάθεια να μειωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις προσπάθειες της Κίνας – την χώρα όπου εμφανίστηκε ο κορωνοϊός – να καταστρέψουν μετρητά ή να τα απολυμάνουν σε περιοχές που πλήττονται σκληρά, για την αποφυγή της μετάδοσης.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση