ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ερντογάν: Το σχέδιο των ΗΠΑ νομιμοποιεί την κατοχή του Ισραήλ

«Δεν θα γίνει αποδεκτό»

Το σχέδιο των ΗΠΑ να δοθούν τα Ιεροσόλυμα στο Ισραήλ ποτέ δεν θα γίνει αποδεκτό, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι τα Ιεροσόλυμα είναι ιερή πόλη για τους μουσουλμάνους. Σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν το σχέδιο νομιμοποιεί την κατοχή του Ισραήλ.

Σε δηλώσεις του εν πτήση αναχωρώντας από την Σενεγάλη, Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως είχε ζητήσει από τον Αμερικανό Πρόεδρο να του στείλει το κείμενο να το δουν και ανάλογα με αυτό να κάνουν τα απαραίτητα βήματα ή να αντιδράσουν. “Άλλωστε την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης και θα συμμετάσχει και ο ΥΠΕΞ μας. Η θέση μας σε αυτό το θέμα είναι καθαρή. Τα Ιεροσόλυμα είναι ιερή πόλη για τους μουσουλμάνους. Το σχέδιο να δοθούν τα Ιεροσόλυμα στο Ισραήλ ποτέ δεν θα γίνει αποδεκτό. Το σχέδιο που ανακοινώθηκε δεν θα υπηρετήσει την ειρήνη και την λύση. Αυτό το σχέδιο είναι προσπάθεια για δημιουργία τετελεσμένων για την Παλαιστίνη και τα Ιεροσόλυμα. Αυτό είναι σχέδιο που αγνοεί τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και νομιμοποιεί την κατοχή του Ισραήλ. Όποια προσπάθεια και να γίνει, ακόμη και αν κάποιες αραβικές χώρες γυρίσουν την πλάτη τους, εμείς θα συνεχίσουμε να κινητοποιούμε τους διεθνείς οργανισμούς για την προστασία της Παλαιστίνης και των Ιεροσολύμων και να εξηγούμε αυτό το πρόβλημα στη διεθνή κοινότητα”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε σχετική ερώτηση ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι ΗΠΑ δεν έδιναν μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Τουρκία και τελικά τα έφτιαξε μόνη της. “Ο κακός γείτονας μας έκανε ιδιοκτήτες”, είπε. Για τους S400 ανέφερε ότι αυτή η υπόθεση τελείωσε και δεν πρόκειται η Τουρκία να υποχωρήσει. Για τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη F35 ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “ή θα μας δώσουν πίσω τα χρήματά μας ή θα μας δώσουν τα αεροσκάφη”.

Για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προχθές το βράδυ με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε: “Ο κ. Τραμπ είπε: ‘ Ακούω ότι η οικονομία σας έφτασε σε πολύ καλό σημείο. Πρέπει να επιταχύνουμε τις εργασίες μας για να φτάσει ο εμπορικός μας όγκος στα 100 δις δολάρια’”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X