ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ερντογάν: «Σμύρνη, εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα»

Γεμάτη από εθνικιστικά μηνύματα ήταν προεκλογική ομιλία του Τούρκου Προέδρου

Γεμάτη από εθνικιστικά μηνύματα ήταν προεκλογική ομιλία του Ερντογάν στη Σμύρνη. Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στη Μικρασιατική καταστροφή.

«Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας».

Ο Ερντογάν συνέχισε στον ίδιο προκλητικό τόνο, λέγοντας «Σμύρνη! Εσένα που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης προβλήθηκαν μάλιστα σε video wall αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη της Νέας Ζηλανδίας και εικόνες από το οπτικοακουστικό υλικό που κινηματογράφησε ο Ταράντ κατά τη στιγμή των πυροβολισμών του προς το πλήθος πιστών στα τεμένη.

«Δεν θέλουμε να δούμε ξανά μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Το μοχθηρό άτομο που σκότωσε 49 ομόπιστους μας λέει ότι μπορούμε να κατοικούμε στην Ανατολική πλευρά, δεν μπορούμε να περάσουμε στην Ευρωπαϊκή πλευρά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X