ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ερντογάν: «Eλλάδα σε καλώ να ανοίξεις τις πύλες σου και να απαλλαγείς από το βάρος αυτό»

«Γιατί ενοχλείσαι; Θα περάσουν και θα πάνε σε άλλη χώρα της Ευρώπης»

Να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη κάλεσε την Ελλάδα ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.

Απευθυνόμενος εν συνόλω στην Ελλάδα ο Ερντογάν, ανέφερε: «Ε, Ελλάδα! Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα μείνουν σε σένα. Γιατί ενοχλείσαι; Θα περάσουν και θα πάνε σε άλλη χώρα της Ευρώπης. E, Ελλάδα σε καλώ να ανοίξεις τις πύλες σου και να απαλλαγείς από το βάρος αυτό. Ασε τους να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε, επίσης, ότι μεταβαίνει αύριο στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό και εξέφρασε την ελπίδα να επιστρέψει με διαφορετικά αποτελέσματα από τις αυριανές επαφές του.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι δεν έλαβε την αναμενόμενη υποστήριξη από την διεθνή κοινότητα στο ζήτημα αυτό.

«Ελπίζω ότι θα επιστρέψω από το Βέλγιο με διαφορετικά αποτελέσματα», δήλωσε ο Ερντογάν, ο οποίος την Παρασκευή είχε ζητήσει την αναθεώρηση της συμφωνίας ΕΕ -Τουρκίας για το μεταναστευτικό σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Οπως ανέφερε η τουρκική προεδρία, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε «την αναθεώρηση της μεταναστευτικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, δεδομένου ότι οι προηγούμενες συμφωνίες δεν λειτουργούν πλέον».

Πηγή: kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση

X
X